ondertekenaars_vrijvelders

Bewonersvereniging ​‘Vrijevelders’ ​opgericht

 

Op woensdag 20 maart is de bewonersvereniging ‘​Vrijevelders​’ officieel opgericht bij notaris ter Wal in Bodegraven. De vereniging van -nu nog toekomstig- bewoners van ​‘Vrijeveld’ ​heeft als doel om​ ‘actief bij te dragen aan een leefbare woonomgeving​’ in betreffend deelplan van Weideveld. In het geval van (mogelijke) invloeden op het woongenot van buitenaf zal de vereniging naar ‘buiten’ de belangen van de leden behartigen. De vereniging zal hierbij als spreekbuis/aanspreekpunt fungeren en met een sterkere verenigde stem spreken richting externe partijen zoals de gemeente.
Een voorbeeld van invloed van buitenaf en directe aanleiding voor het verenigen van de toekomstige bewoners is de planvorming voor een arbeidsmigrantenhotel in de onmiddellijke nabijheid van ‘​Vrijeveld’.​ In het algemeen, maar actueel voor dit onderwerp, wil de vereniging benadrukken dat zij open staat voor gesprek met gemeente, politiek en andere partijen en dat dit de voorkeur heeft boven juridisch getouwtrek.

Uit andere recente voorbeelden, zoals WKO dossier, erfafscheidingen in Weideveld en recenter de aangekondigde plannen voor veld 3 en 6, met daarbij mogelijk onverwachte hoogbouw, blijkt dat het wenselijk is om een orgaan te hebben dat namens de bewoners kan spreken en indien nodig verdere stappen kan ondernemen.

Het oprichtingsbestuur hoopt dat leden en bestuur de focus na de raadsvergadering van 27 maart kunnen verleggen van de hotelplannen naar de leuke zaken die horen bij een nieuw wijkje, zoals bijvoorbeeld met de gemeente meedenken over het openbaar groen.

Ingezonden berichtX