Bezoekers nu ook toonbaar welkom in Het Groene HartHuys in Bodegraven

blank

Wie wel eens in Het Groene HartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven is geweest, de plek waar Kunst, Cultuur en Historie samenkomen, weet dat bezoekers altijd van harte welkom worden geheten door enthousiaste vrijwilligers.   

blank


In de Weeshuisbaan, vlakbij Het Groene HartHuys, laten ze deze gastvrijheid nu ook zichtbaar in de openbare ruimte zien.  Vorig jaar zijn er dankzij de initiatiefgroep ‘Hart in Bodegraven’ in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk twee prachtige kunstobjecten in de buitenruimte gerealiseerd. Op het Raadhuisplein boven de Nutspassage een Romeinse Helm en in de Weeshuisbaan een museumwand met 4 schilderijen van een paar ‘oude’ meesters. Na realisatie van deze wand hebben de kunstenaars Ap Quist en Marry Buiks nu ook, in opdracht van Het Groene HartHuys, de zijkant gemaakt.   

Op deze zijkant wordt nu ook duidelijk waar bezoekers het Groene HartHuys, een oud kaaspakhuis kunnen vinden. En dat men hier welkom is spat er, door de grote witte letters, vanaf.  

In een ijzeren frame zit een doek gespannen. Op het doek staat in een groen hart twee afbeeldingen die beeldbepalend zijn voor Bodegraven-Reeuwijk. Voor Bodegraven is dat het Phoenix-gebouw en voor Reeuwijk het rotondekunstobject de ‘Verveners’.  

Een leuk feit is dat dit doek vervangen kan worden om extra aandacht te vestigen op een bepaalde activiteit die er op dat moment in Het Groene HartHuys plaatsvindt. Als men dit wil dan wordt tegen betaling een doek gemaakt en vervolgens geplaatst op de plek van het huidige doek. Marry Buiks heeft hier nu als eerste gebruik van gemaakt omdat hij samen met zijn achterneef Adriaan Buiks en Dirk van der Vecht momenteel in Het Groene HartHuys exposeert. Op het doek staat het glasobject wat hij van Ap Quist heeft gemaakt. De twee makers van deze wand zijn nu de komende 6 weken zichtbaar te zien in de Weeshuisbaan.  

Het Groene HartHuys is geopend op dinsdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.30 uur. De expositie van glas en schilderijen is nog tot en met 25 juli a.s. te zien. De toegang is gratis. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank