WhatsApp Image 2020-06-01 at 14.49.13

Bij Robbert Bodegraven: BBQ pakket, take away en weer open voor klanten

Restaurant Bij Robbert stond te popelen om weer aan de slag te gaan. “We draaien nu op 50% van onze capaciteit en zijn daarom 7 dagen per week geopend, om de gasten zo goed mogelijk te kunnen verspreiden. “Dit is echt een dag om naar uit te kijken.”
BBQ pakket: de keuze is uit 3 pakket als je 24 uur van tevoren een mail stuurt zetten wij het de dag daarna voor u klaar, de take way blijven er bij doen voor mensen die het misschien nog niet aandurven om uit eten te gaan.

Restaurant: hanteren we nu 1 menu van 3-gangen tot 8 gangen. Mede omdat alles nog niet leverbaar is qua producten. En we de kwaliteit willen waarborgen.

Proeflokaal: houden we de a la carte erin, omdat we veel lokaal werken weet je precies wat een leverancier wel en niet heeft.

Aanpassing: we dekken alle tafels op met linnen, dan weet de gast zeker dat je aan een schone tafel zit, We houden zo veel mogelijk de 1,5 meter aan.

“Wij hebben er zin in!”

“Ik zag het al een beetje aankomen. Na 2,5 maand niet gekookt te hebben, hebben we er zin in om weer iets te gaan doen, het blijft toch je werk. We gaan om half 6 open. We hebben looplijnen en bordjes aangebracht en iedereen heeft elke dag een schone tafel.” Er zijn verschillende maatregelen getroffen. “Als mensen binnenkomen en niet direct bediend willen worden kunnen we eventueel met een karretje langskomen, dan kunnen mensen het er zelf af halen. Daar mogen mensen zelf voor kiezen.”

Vertrouwen

“Ik kan nu in totaal ongeveer 40 man kwijt, dus ik draai op 50%. Wij werken niet met shifts, met uit eten gaan moet je geen haast hebben vind ik; het is gastvrijheid en service, met een tijdslot kan je dat niet redden. Maar ik snap wel dat andere restaurants dat doen. We zijn zeven dagen per week open” aldus Robbert Goedhart. Hij heeft er vertrouwen in. “Ik denk dat als iedereen zich aan de regels houdt, er niet zo veel aan de hand is.” Naast het openstellen van het restaurant gebeurt er meer. “We houden de barbeque pakketten en take away erbij, voor als mensen nog niet uit eten durven te gaan. De barbeque pakketten kunnen via de website worden besteld en lopen heel goed.”X