leuk kunstobject

Bijzonder nieuw kunstwerk van Marry Buiks te zien in Bodegraven

Het afgelopen half jaar heeft Marry Buiks, glaskunstenaar, hard gewerkt aan een nieuw uniek buitenobject: “Werelds licht gevangen”Zaterdag j.l. heeft hij de laatste hand gelegd aan dit bijzondere object. 
Omdat er voor dit object al veel belangstelling is stelt Marry Buiks zijn Atelier/ Galerie zondag 28 oktober a.s. van 12.00 uur – 17.00 uur open zodat een ieder dit unieke object nog met eigen ogen kan aanschouwen voordat dit bijzondere object Bodegraven gaat verlaten.

Het kunstwerk is tot stand gekomen met de achterliggende gedachte:

De wereld kent vele delen. Ieder deel kent, gezien de veelzijdigheid van haar bevolking, zijn gewoontes, geuren en kleuren. Dit object heeft Marry Buiks gemaakt om op een symbolische wijze de kleuren van de wereld weer te geven. Het kunstwerk beeld de wendbaarheid en, het kleurenpallet, de kleurrijkheid van ons bestaan uit.

De metalen/ glazen “molen” draait, door de kracht van de wind,  als wereld om een vaststaande spiegel bol. Door de weerkaatsing van het zonlicht, dat gevangen is in de wereldbol, zal er door het spiegelbeeld steeds een ander kleurenpalet uitgestraald worden. 

Dit object pakt, door zijn unieke aanzicht en gevoel, de aandacht van de toeschouwer. In dit kunstwerk neemt hij u mee op reis door een dynamische kleurruimte. Gebruikte materialen: gegalvaniseerd en daarna gepoedercoat staal, RVS en gefuseerd Bullseye glas. 

Het 1eobject gaat geplaatst worden in Nederland. Je kan dit prachtige object echt met eigen ogen komen zien op zondag 28 oktober. De kunstenaar ziet uw komst graag tegemoet.

Foto: Het kunstwerk van dichtbij te zienX