Binnenkort bij u in de buurt: de Mobiele Milieustraat

blank

Deze maand komt de Mobiele Milieustraat weer naar de inwoners toe. De Mobiele Milieustraat is in november te vinden in Nieuwerbrug, Waarder, Driebruggen, Bodegraven-Noord, Bodegraven-Zuid, Reeuwijk-Brug en Reeuwijk-Dorp. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval.

blank


Na het succes eerder dit jaar komt de verplaatsbare afvalunit van Cyclus weer naar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Inwoners kunnen hier kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat normaal gesproken naar de milieustraat gebracht moet worden. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

U vindt de Mobiele Milieustraat op de volgende locaties, u hoeft vooraf niet te reserveren:

  • Nieuwerbrug, bij het Wierickehuis: vrijdag 11 november van 9.00 tot 12.00 uur
  • Waarder, bij de Huiskamer van Waarder: woensdag 16 november van 9.00 tot 12.00 uur
  • Driebruggen, bij de Hersteld Hervormde Kerk: woensdag 16 november van 13.00 tot 15.00 uur
  • Bodegraven-Noord, bij het gemeentehuis: vrijdag 25 november van 9.00 tot 12.00 uur
  • Bodegraven-Zuid, bij winkelcentrum Broekvelden: vrijdag 25 november van 13.00 tot 15.00 uur
  • Reeuwijk-Brug, bij zalencentrum De Brug: zaterdag 26 november van 9.00 tot 12.00 uur
  • Reeuwijk-Dorp, bij Vergeer Holland: zaterdag 26 november van 13.00 tot 15.00 uur

Dorps- en wijkteams

De gemeente biedt u de Mobiele Milieustraat van Cyclus aan. Dorps- en wijkteams helpen mee om de actie een succes te maken. Zo vestigen ze de aandacht op het schoonhouden van de eigen buurt. In Reeuwijk-Brug organiseert het wijkteam een zwerfafvalinzameling en ook in Bodegraven-Noord zorgt het wijkteam voor extra activiteiten.

Informatie

Meer informatie over De Mobiele Milieustraat vindt u op cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, de digitale afvalkalender of in de Cyclus afval-app. Voor vragen neemt u contact op met Cyclus via info@cyclusnv.nl of telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Bron: Gemeente

Advertentie

blank