Bodegraven krijgt nieuw zwembad in 2021

Er is een unaniem besluit genomen over het te bouwen nieuwe en duurzame zwembad in Bodegraven. Dit werd duidelijk tijdens de Raadsvergadering in het gemeentehuis van Bodegraven. 
Het oude zwembad voldoet niet meer aan de eisen en een renovatie zou veel te duur worden. De bouw van het nieuwe zwembad op dezelfde locatie in Bodegraven gaat zo’n 14 miljoen euro kosten. Het 50 meter buitenbad kan niet worden behouden. Dit wordt 25 x 20 meter. Er komt wel een prachtig water-speeltuin en een grote glijbaan voor terug. 

Wethouder Dirk-Jan Knol is verheugd op een nieuw zwembad. “We openen de inschrijving vanaf februari 2018 en duurt een paar maanden om exploitanten de tijd te geven voor een aanbieding. We hebben gesproken met SBAB. De intentie is dat ze zich inschrijven. Aangezien ze geen of nauwelijks ervaring hebben, krijgt de stichting een geldbedrag om een expert in te huren.”

“Het was een groot besluit en daar is lang aangewerkt. Dit is een fantastisch visitekaartje voor onze gemeente”, sluit de verantwoordelijke wethouder zijn verhaal af. 

 

 X