Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk.doc

Bodegraven-Reeuwijk ontvangt titel Fairtrade Gemeente

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk mag zich voortaan Fairtrade Gemeente noemen. Op dinsdag 31 oktober ontvangt het college van B en W de titel uit handen van Bert Jongert van Stichting Max Havelaar.
De officiële uitreiking van de titel Fairtrade Gemeente vindt plaats tijdens een gezamenlijk ontbijt van het college van B en W, de Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk en deelnemende ondernemers. De titel geeft aan dat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. 

Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk

De titeluitreiking is de bekroning op het werk van de Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk. Enthousiaste inwoners hebben de afgelopen periode samen met de gemeente een traject doorlopen om in aanmerking te komen voor de titel Fairtrade Gemeente.

Over Fairtrade

Fairtrade staat voor de bevordering van eerlijke handel en een eerlijke prijs voor producten gemaakt door mensen in ontwikkelingslanden. Via fairtrade werken zij bovendien onder menswaardige omstandigheden, met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Foto: De Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk met v.l.n.r. Diana van der Stelt, Ineke Hamoen, Paul Meijer, Vera Parker Brady, Inge Froger en Esther van den Bor.

 X