e9355d8c-2781-4e99-a689-4a6d190f8ec0

Bodegravers Lars en Lobke rennen voor Hersenstichting na hersenletsel Lars

In één klap staat het leven van Bodegravers Lars en Lobke op zijn kop. Lars is politieagent en werd tijdens een arrestatie aangevallen. Sindsdien kampt hij met hersenletsel. Het stel merkt dat de behandeling verre van voldoende ontwikkeld is. Om geld op te halen voor de Hersenstichting, rennen zij mee tijdens de Haagse CPC Loop.
Politieagent Lars kreeg in de zomer van 2021 een harde klap op zijn achterhoofd tijdens een arrestatie. De eerste diagnose was een flinke hersenschudding. Bij Lars houden de klachten echter aan tot op de dag van vandaag. In dit geval wordt het een postcommotioneel syndroom.

‘’In Nederland is het lastig om daar hulp voor te vinden.’’, vertelt Lobke. ‘’Het onderzoek loopt hier wel, maar een effectieve, toegankelijke behandeling laat nog jaren op zich wachten. Dit brengt onzekerheid mee. De behandelingen die hier wél zijn, worden niet vergoed. Gelukkig start Lars hier binnenkort wel mee. We hopen dan verbetering te zien. Op deze manier krijgt echter lang niet iedereen zo’n kans. In Amerika zijn ze stukken verder in de behandeling van een postcommotioneel syndroom. Er valt hier dus nog genoeg te winnen.’’, gaat Lobke verder.

Daarom rent het stel op 12 maart een totaalafstand van 36 kilometer tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag. Hiermee halen zij geld op voor de Hersenstichting.

‘’We beginnen om 11:00 uur met 5 kilometer, om 12:00 uur rennen we 10 kilometer en we sluiten af met 21 kilometer om 14:30. We hebben al een mooi aantal donaties binnen. Mensen zijn gelukkig heel positief. We zijn ontzettend dankbaar. De komende weken hopen we ons streefbedrag aan te tikken.’’, aldus Lobke.

Doneren kan via voordehersenstichting.nl/teams/lars-en-lobke

 

X