Boek over boerderijen langs de Oud Bodegraafseweg

De Historische Kring Bodegraven heeft een nieuw boek uitgebracht: Boerenleven in Oud Bodegraven. In dit boek zijn herinneringen en foto’s aan het boerenleven in de afgelopen eeuw bijeengebracht.
Het deel van de Oud Bodegraafseweg met boerderijen heeft een lange geschiedenis van agrarische activiteiten. Daardoor is het typische Hollandse polderlandschap ontstaan waarvan velen nu genieten. Aan de boerderijen en de huizen is veel veranderd. Rond 1950 was het een buurtschap met 21 boerenbedrijven langs een onverharde weg. De buurt heette toen Oud Bodegraven. Anno 2021 zijn er nog vier boerenbedrijven over.

Het boek is geschreven door voormalig bewoner van Oud Bodegraven en boerenzoon Aad Vernooij. Hij kreeg de medewerking van bewoners en oud-bewoners. De oudste was 92 jaar en vertelde over sobere jaren jaren 30 van de vorige eeuw. Een van de jongsten woont op de verbouwde boerderij van haar grootmoeder. Het boek bevat veel foto’s, onder andere uit de verzameling van de Historische Kring. Naast familiefoto’s zijn er veel beelden van het werk op de boerderij.

 

Het boek is vanaf 25 november a.s.  te koop bij de plaatselijke boekhandelX