Brouwerij Reeuwijk valt in de prijzen

Op donderdag 14 maart werden voor het eerst de Untappd Community Awards 2023 uitgereikt aan nationale en internationale bierbrouwerijen. Brouwerij Reeuwijk viel bij deze eerste award ronde meteen in de prijzen met twee zilveren bekroonde bieren. 
Untappd app
De Untappd Community Awards zijn een initiatief van Untappd. Untappd is een app waar bierliefhebbers van over de hele wereld online bier kunnen ‘in-checken’ door een foto van het bier en locatie te delen en het bier te beoordelen. Andere mensen kunnen hierop reageren. Wereldwijd heeft Untappd ruim elf miljoen gebruikers. Met meer dan acht miljoen bieren heeft de app een uitgebreide database met bier van over de hele wereld. In Nederland is Untappd erg populair. Met meer dan 275.000 gebruikers en 12,5 miljoen check-ins is Nederland de grootste gebruiker van de app na de Verenigde Staten. Een goede Untappd-score is inmiddels een kwaliteitskenmerk geworden voor speciaalbier.

Eerste Untappd awards
Untappd heeft over het jaar 2023 voor de eerste keer awards uitgereikt voor speciaalbier dat door hun publiek het hoogst gewaardeerd werd. Daarbij werd gekeken naar verschillende bierstijlen. Brouwerij Reeuwijk mocht twee prijzen in ontvangst nemen voor twee van hun bieren. Hun IPA-tje is bekroond met de tweede plek in de bierstijl categorie IPA Rood. Hun Reeuwijks Sapje is ook bekroond met de tweede plek in de bierstijl categorie Fruit Bier. Zij werden in deze categorieën als één van de beste beoordeeld door de gebruikers van Untappd.  

Reactie brouwers
‘Dit hadden we echt niet aan zien komen en dit is voor ons een enorme mijlpaal. Met deze awards kunnen we oprecht zeggen dat we goed bezig zijn. Dat het publiek ons bier weet te vinden en te waarderen is echt geweldig’.  

Bio Brouwerij Reeuwijk
Brouwerij Reeuwijk brouwt sinds 2018 op Reeuwijkse bodem ambachtelijk bier van hoge kwaliteit. De brouwerij wordt gerund door vader en zoon, twee bierliefhebbers in hart en nieren. Hun bier wordt verkocht aan klanten van verschillende restaurants, bars en slijterijen in de regio. 

Reeuwijks Bierfestival 
Op zaterdag 29 juni organiseert Brouwerij Reeuwijk de tweede editie van het Reeuwijks Bierfestival dat gehouden wordt in Cheers aan de Buitenomweg 5 in Reeuwijk. Met vijf verschillende brouwerijen is er deze dag genoeg bier te proeven. De bekroonde bieren van Brouwerij Reeuwijk zijn tijdens het bierfestival ook te proeven. Naast genoeg te drinken is er ook aan eten gedacht. Er zijn verschillende lekkere BBQ gerechten te verkrijgen (ook vegetarisch). Tickets voor het Reeuwijks Bierfestival zijn verkrijgbaar via de website van Brouwerij Reeuwijk.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank