Burgemeester Erik van Heijningen geeft gastlessen over Respect

Respect is elke dag belangrijk, maar tijdens de Week van Respect (7 t/m 13 november) zet de gemeente dit thema extra in de schijnwerpers. De gemeente Bodegraven – Reeuwijk is namelijk partner van de nationale Week van Respect.
Respect in de gemeente
Om respectvol samenleven op lokaal niveau te vergroten en structureel in te bedden, is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aangehaakt als Respect Gemeente. Gedurende de Week van Respect vinden er diverse initiatieven binnen de gemeente plaats. Waaronder de gastles van vanochtend van burgemeester van Heijningen over respect. Hij ging met de leerlingen van groep 8 van de Da Costaschool het gesprek aan over het onderwerp.

De burgemeester: De gastlessen over respect leiden tot zeer interessante gesprekken. De kinderen weten al ontzettend veel over respect, normen en waarden. We leren met elkaar en van elkaar over dit onderwerp.

Burgemeester en wethouders geven gastlessen over respect
De gastles over respect van de burgemeester op de Da Costaschool is de aftrap voor meerdere gastlessen door de burgemeester en wethouders op verschillende scholen in de gemeente. Zo zullen deze week ook wethouder Robin Kersbergen, wethouder Elly de Vries en wethouder Dirk-Jan Knol gastlessen over respect verzorgen op het IKC schatrijk, de Prinses Beatrixschool, de Prins Willem Alexanderschool, de Wegwijzer en de Verhoeff Rollmanschool.

De nationale Week van Respect 2022
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de nationale bewustwordingscampagne Week van Respect, die al 2,5 miljoen jongeren heeft bereikt. Dit jaar is het de 17e editie. Respectvol samenleven begint bij kinderen en jongeren, de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee. Door hen te inspireren en te activeren om zélf bij te dragen aan een samenleving waarin zij zich thuis voelen, bouwen we op structurele wijze aan een respectvolle samenleving.

Respect Methodiek
Ieder jaar ontwikkeld de Respect Foundation een actuele les waarmee docenten en leerlingen aan de slag kunnen tijdens de Week van Respect. Dit jaar gaat het over respect voor jezelf, elkaar en de omgeving. Vertrouwen is een belangrijk basiselement in de ‘3x Respect’ les. Iedereen heeft een andere visie op het begrip respect. Met het lesmateriaal gaan scholen actief op ontdekkingsreis.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank