BZ&PC zwemmers op Zuid-Hollandse sprint kampioenschappen

De BZ&PC zwemmers Donna van der Meer en Finn de Heij namen afgelopen zondag mee aan de provinciale sprintkampioenschappen. Beide hadden zich gekwalificeerd voor meerdere afstanden. In een bomvol zwembad in Den Haag zwommen beiden verdienstelijk.
De 16-jarige Donna had op de vroeg ochtend wat moeite om op gang te komen. De 50 meter vlinderslag gaf niet het gewenste resultaat. Later op de 100 meter vrij zwom ze naar een keurige 7e plaats. In de middag starte ze mt de 100 mter vlinder. De indeling was iets te ambtieus wat ze moets bekopen op de laatste baan. Met de 50 meter rug en 50 meter vrij sloot ze haar dag positief af.

Voor de 13-jarige Finn was het zijn debuut op een groter kampioenschap. De laatste maanden verbetert hij met mooie sprongen zijn tijden. Deze lijn werd doorgezet met een dik persoonlijk record op de 100 meter schoolslag wat hem ook nog eens een 10e plaats opleverde. De 50 meter vrij een 50 meter vlinderslag gingen naar behoren. Aan het eind van de lange dag pakte hij nog een keer uit met een uitstekende 100 meter vrij. Hiermee haalde hij weer een flinke hap van zijn toptijd af.

Al met al een dag waar beide met plezier en voldoening op terugkijken.

Ingezonden bericht

Advertentie