WhatsApp Image 2020-05-28 at 14.12.14

Café Bistro ‘t Wapen: Opluchting en parkeerterrein als terras

“Toen tijdens de persconferentie op eind april niks werd gezegd over de horeca dachten we; dit gaat nog heel lang duren.” Toch volgde al snel een opluchting voor horecaeigenaar Arie Elderhorst van Café Bistro ‘t Wapen te Reeuwijk. “We zijn sowieso opgelucht dat we weer open mogen, wij willen het liefst de gasten een plezierige dag of avond bezorgen.” aldus Elderhorst.
‘We zijn vandaag bezig met de juiste indeling bezig voor de 1,5 metereconomie. Bij ons achter op het terras komt een looproute omdat dat bij het water zit. Wij hebben ook toestemming om de parkeerplaats te gebruiken als terras, waardoor we tussen de 20 en 30 zitplekken extra hebben in totaal kunnen er zo’n 60 tot 70 personen buiten zitten en dan nog 30 mensen binnen.”

Er moet met verschillende nieuwe dingen rekening worden gehouden. “De 1,5 meter afstand, dat mensen hun handen desinfecteren en dat iedereen moet zitten. Vanaf nu kunnen mensen ook voor het terras reserveren, maar dat is geen vereiste.” Er lijkt al veel animo te zijn. “Er zijn bootjes te huur en die zitten het hele Pinksterweekend al vol. Maandag, op Tweede Pinksterdag verwacht ik veel drukte als we opengaan.”

 X