Controles op de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk

Eind november kreeg de afsluiting van het herinrichtingsproject een officieel tintje. Gedeputeerde van de Provinciale Staten Zevenbergen en wethouder Kersbergen kwamen iets na tien uur samen aanfietsen en plantten een boom om de herinrichting van de straat te voltooien. Beide beloofden dat er handhaving zou plaatsvinden.
Het doel van deze dorpsweg is om de verkeersveiligheid te vergroten. Wethouder Robin Kersbergen gaf aan dat handhaving een belangrijke rol hierbij gaat spelen. Vanochtend was er een handhavingsactie op de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug. Eerst werd bij fietsers gecontroleerd of hun fietslicht wel op orde was. Daarna werd de snelheid van het verkeer gemeten.

Resultaten

“Er heeft een controle plaats gevonden op fietsverlichting. Van de 60 fietsers hadden 20 fietsers dit niet goed op orde. Op de rollerbanktest werden vijf scooters gecontroleerd. Twee hiervan kwamen niet door de keuring. Uit de lasercontrole bleek de hoogst gemeten snelheid 36 km per uur was. Een prima resultaat”, aldus de politie. 

“Voor een veilige weg zijn wij als gebruikers zelf ook verantwoordelijk”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank