119719343_3140574889402665_7164921371018323213_n

Coronavirus vastgesteld bij De Reehorst in Reeuwijk

Bij verpleeghuis De Reehorst in Reeuwijk van Zorgpartners zijn helaas besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners en de eerste contactpersonen zijn direct daarvan op de hoogte gesteld. In deze centra zijn noodzakelijke isolatiemaatregelen genomen; de betreffende bewoners zijn conform protocol in strikte isolatie geplaatst. 
Omdat het in De Reehorst om besmettingen op meerdere afdelingen gaat, zijn ze helaas genoodzaakt tijdelijk het hele centrum voor bezoek te sluiten. Dit maakt de instelling bekend op de website.  De activiteiten in dienstencentrum De Spil inclusief het restaurant, en de dagbesteding gewoon doorgang vinden, uiteraard rekening houdend met de corona maatregelen.

Zorgpartners geeft aan dat ze het begrijpen dat het aanpassen en/of stopzetten van de bezoekregeling moeilijk en verdrietig is voor naasten. “Echter, in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze centra ouderen wonen met een (zeer) kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. De centra informeren de betrokkenen wanneer de bezoekregeling weer aangepast kan worden en bezoek weer mogelijk is.”

Zorgpartners voert een actief testbeleid. Zowel cliënten en medewerkers worden structureel al zeer laagdrempelig getest. Daarnaast voert Zorgpartners het beleid dat medewerkers bij klachten niet mogen werken tot zij getest zijn. Bij positieve testen blijven medewerkers thuis tot zij formeel hersteld zijn. Verder dragen onze medewerkers preventief mondmaskers. Onze aanpak wordt structureel besproken en geëvalueerd met de GGD Hollands-Midden. Zij ondersteunen ons in deze werkwijze.X