9201d819-64e0-44f4-a3a6-5a73609f5a3f

Crowdfunding voor boer uit Nieuwerbrug al ruim € 80.000,- opgehaald

De boer uit Nieuwerbrug die woensdag gewond raakte bij een aanrijding tussen een tractor en een vrachtwagen ligt nog steeds in het ziekenhuis. ‘Hij heeft bijna alles gebroken wat er te breken valt’ staat te lezen op hun eigen social media. Het gezin runt een boerderij in Nieuwerbrug. Dat werk ligt nu even stil. Op dit moment krijgen ze veel hulp van de boeren uit de regio. 
Al ruim € 80.000,- opgehaald

Meindert Pasterkamp – Olieman een familielid is een crowdfundingsactie gestart. “ Ik heb die bewuste woensdagavond alle nieuwsartikelen over het ongeluk opgezocht. Als het geen wildwesten verhaal was deelde ik onder de post een link naar de crowdfunding. Op dit moment staat de teller al boven de € 80.000,- Het streefbedrag van 100.000 euro komt in beeld. “Waanzinnig.”Daar worden we stil van. “Het is mooi dat iedereen meeleeft. We zijn daar alle mensen enorm dankbaar voor. Elke euro is er een.” Het geld gaan ze in eerste instantie gebruiken voor het runnen van de boerderij. Een trekker aanschaffen kost ruim € 40.000,-

Bloemen en beterschapwensen

Het medeleven uit de hele land is voelbaar. “We krijgen heel veel positieve reacties en de familie ontving zelfs een bloemetje van Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging. Zij vertegenwoordigt het boerenleven. Het politieonderzoek is nog steeds in volle gang. 

Het is nog onduidelijk hoelang het herstel periode gaat duren.

“In dit alles geven wij alleen God alle eer en dank.”

Op de crowdfundingpagina staat: “Deze Boer ging vandaag mee om te laten zien dat boeren onmisbaar zijn. Helaas liep dit op deze manier af. Veel fysieke gevolgen maar ook financieel een hele grote klap. Kunnen we er met elkaar voor zorgen dat hij een andere trekker kan kopen en/of hulp kan betalen? Zodat het noodzakelijke werk op de boerderij door kan gaan? Daarbij willen we jullie ook vragen om te bidden voor Boer Bert, zijn situatie is zorgelijk. Voor ons is het belangrijkste dat hij hier goed doorheen komt. Alvast bedankt!

 X