CVC Reeuwijk wint Reeuwijkse derby tegen RCV 33 met 6-1

Onder het mom van een trainingsweekend reisde de selectie van CVC Reeuwijk en de selectie van RVC ‘33 af naar Noord-Brabant. Tijdens het trainingskamp stond een echte Reeuwijkse derby op het programma. Op het complex van RKVV Jeka stonden CVC Reeuwijk en RVC ‘33 tegen over elkaar om uiteindelijk de Reeuwijkse derby te eindigen met 6-1.

Onder slechte omstandigheden stonden de twee Reeuwijkse ploegen op het veld tegen over elkaar. De CVC’ers kwamen fel uit de startblokken en dit resulteerde in een aantal kansen, maar de grootste was voor Norbert van Keulen die met een mooie diepte bal werd weggestuurd. Hij speelde de bal langs de keeper maar door een lichte touche belande de bal op de paal. Ondanks dat CVC de sterkere ploeg was, was het RVC dat op voorsprong kwam. De rechtsbuiten maakte een mooie actie langs Lars Hagen waardoor hij aan de rem moest trekken binnen de zestienmeter waardoor de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees. Voor de spits van RVC ‘33, Rens Mathot, een koud kunstje om deze binnen te schieten.

CVC bleef doorgaan met aanvallen en was qua spel de bovenliggende partij. Na een paar kleine kansjes, en een niet gegeven strafschop, kreeg CVC een vrije trap net buiten de zestienmeter. Stephan Wahl ging achter de bal staan en draaide de vrije trap richting de tweede paal naar de goal. Mede door de wind verdween de bal in de goal. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af voor de rust.

Aan het begin van de tweede helft was het voor CVC duidelijk wat de bedoeling was. Blijven aanvallen en georganiseerd blijven spelen. CVC kreeg veel kansen maar had nog wat moeite om het net te vinden.

Opeens was daar Joep van Keulen met een mooie actie langs de zijlijn. Hij passeerde zijn tegenstander om vervolgens de bal klaar te leggen voor zijn broer Norbert van Keulen. Deze had geen moeite om de bal binnen te schieten. Na de 2-1 was de ban gebroken voor CVC en was er maar één speler die scherp genoeg was voor de goal. Mede door goed spel, wat geluk en vooral veel doorzettingsvermogen van CVC Reeuwijk was het Joep van Keulen die vier keer wist te scoren. Een mooie manier om na wat blessure leed weer terug te komen in het elftal. Na 90 minuten vond de scheids het genoeg en konden beide elftallen de warme kleedkamers opzoeken en voorbereiden om het trainingskamp voort te zetten in het centrum van Breda.