IMG-20200528-WA0014

De Buren: “Afgelopen weken helemaal stilgelegen, fijn dat we weer wat mogen gaan doen”

“We zijn alleen maar blij dat we weer wat kunnen doen, zowel het personeel als Wim en ik zelf.” aldus Ben van ‘t Hof, die samen met Wim eigenaar is van De Buren op het Raadhuisplein. “We hebben helemaal stilgelegen de afgelopen weken, en ook geen afhaal gedaan.” Vanaf 1 juni gaan ze weer aan de slag. “Het is beperkt, maar we hebben alles zo goed mogelijk ingericht met anderhalve meter afstand.”
“Je moet denken, creatief zijn. Zo hebben we grotere tafelbladen gemaakt van kaasplanken; dan kan je met vieren aan een grote tafel zitten, met anderhalve meter tussen de gasten. Dat hebben we in elkaar zitten timmeren. Ook hebben we een in- en uitgang gemaakt. Het ziet er goed uit, nu gaan we het beleven; het is voor ons allemaal nieuw.”

“Het was bijna drie maanden dat we stil lagen. Je vaste kosten en personeelskosten lopen door; dus op een gegeven moment ben je blij dat er weer wat binnenkomt.”

“We gaan met een andere lunch- en diner kaart beginnen. Ook hebben we een programmaatje gemaakt waarmee mensen kunnen reserveren, online, dat loopt heel goed. En als ze willen borrelen kunnen ze dat ook aantikken op de website.” Klanten kunnen ook nog gewoon binnenlopen voor “een bak koffie.”

“Het is te hopen dat het mooi weer blijft.” aldus van ‘t Hof, doelend op het terras buiten. Hij vertelt over een kaart voor dranken, die dan in één keer in een emmertje met ijs aan de klanten gegeven kan worden. Op deze manier proberen ze minder handelingen te verrichten voor de veiligheid.X