De Kaashandel gaat van start!

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft ingestemd met de ontwikkeling van het project De Kaashandel. In de afgelopen periode zijn tien partners vanuit de kaasindustrie opgestaan die het initiatief gaan dragen. De gemeente zal een deel van de exploitatie- en investeringskosten voor haar rekening nemen. Ook het Ondernemersfonds draagt haar steentje bij.
In De Kaashandel zal het huidige Kaasmuseum een nieuwe toegankelijke plek krijgen. Daarnaast komt er een toeristisch informatiepunt, in samenwerking met stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk. Gezamenlijk gaan zij werken aan een gastvrij ontvangst voor zowel bezoekers als bewoners.

‘Bodegraven heeft een inspirerend verhaal te vertellen als het gaat om het veredelen en verhandelen van kaas. Zowel in het verleden als in het heden. Dat DNA en die trots willen we meer uitdragen. Met dit initiatief wordt in samenwerking met de kaasindustrie en het Kaasmuseum daarmee een prachtige stap gezet’, aldus wethouder Inge Nieuwenhuizen, portefeuille Economie, Recreatie & Toerisme. Het college heeft alle betrokkenen een soepele voorbereiding toegewenst.

Binnen afzienbare tijd wordt er een stichting opgericht waarin de voorzittersrol door Diederik Vergeer (directie Vergeer Holland)vervuld gaat worden. ‘Het is mooi dat we als kaashandel van Bodegraven de historie van kaas en de hedendaagse handel samen gaan brengen en daarmee bezoekers laten zien wat Bodegraven te bieden heeft’, aldus Vergeer.

De deuren van De Kaashandel worden naar verwachting in het najaar geopend. Het pand wat de stichting voor ogen heeft, zit aan het Raadhuisplein in hartje Bodegraven.

Ingezonden bericht

X