De Ziendeweg, een ontsluitingsweg voor Nieuwkoop en Zwammerdam en een belangrijke verbindingsweg voor Bodegraven, Zwammerdam en Nieuwkoop.

blank

Op 11 mei heeft de gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze de Ziendeweg af willen sluiten voor auto’s, motoren en ander gemotoriseerd vervoer.  De Ziendeweg is voor Nieuwkoop en Zwammerdam een belangrijke ontsluitingsweg en een verbindingsweg voor Bodegraven, Zwammerdam en Nieuwkoop.

Veel inwoners uit de gemeente Nieuwkoop doen hun boodschappen in Bodegraven en veel Bodegraafse inwoners gaan naar Nieuwkoop voor recreatie, boodschappen en horeca.

Enerzijds zijn er omwonenden, die het fijn vinden als de weg wordt afgesloten. Er ontstaat dan een mooi, rustig fietspad, waar nog wel over gereden gaat worden met tractoren en ontheffingshouders. Anderzijds kan de afsluiting ook een grote last zijn. Veel omwonenden gebruiken de weg om naar hun werk, familie of bijvoorbeeld het NS station in Bodegraven te gaan. Die laatste groep heeft zich verzameld in de vereniging Eymbert. Zij willen de weg graag veilig en open houden door de aanleg van een fietspad naast de Ziendeweg. Ze zijn daarvoor ook een inzamelingsactie (www.eymbert.nl/donatie) gestart.

Iedereen kan zijn voorkeur aangeven voor het openhouden of afsluiten van de Ziendeweg. Dat kan door, voor 22 juni, een zienswijze op te sturen naar de gemeente Alphen aan den Rijn.

Wil je meer weten over het indienen van een zienswijze, ga dan naar www.eymbert.nl/zienswijze.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank