20200624_203403

Dirigent Wouter Harbers neemt afscheid van Bodegraafs ‘Lobet den Herrn’

Na 7 jaar neemt dirigent Wouter Harbers afscheid van het Vocaal Ensemble Lobet den Herrn uit Bodegraven. Sinds de coronamaatregelen ingingen kwam het koor afgelopen woensdagavond weer voor het eerst bij elkaar op hun repetitielocatie ‘Villa Weijpoort’ in Nieuwerbrug om het afscheid vorm te kunnen geven. Er kon zelfs, vanwege het lekkere weer, op gepaste afstand, buiten gezongen worden. Zo werd ‘The Lord bless you and keep you’ van John Rutter gezongen, een van de favorieten van de dirigent en een koraal uit het ‘Jesu, meine Freude’ van Bach. Ook de vogels zongen mee.
De afgelopen maanden repeteerde het koor online. Ze studeerden op Psalm 42 van Mendelssohn; ieder nam zijn of haar eigen partij op, wat samengevoegd werd tot een gezamenlijke film, die woensdagavond gepresenteerd werd.

In de afgelopen jaren heeft Harbers met Lobet den Herrn een aantal mooie optredens verzorgd in Bodegraven en omgeving. Zo maakten zij onder meer op Monumentendag 2014 een tour langs kerken in Reeuwijk-Dorp, Bodegraven, Nieuwerbrug en Waarder en voerden zij de Messiah van Händel uit in de Dorpskerk in Bodegraven.

Zodra het mogelijk is weer koorrepetities te kunnen hebben, zullen er proefrepetities worden gehouden met nieuwe kandidaat dirigenten. Voor meer informatie, zie: https://www.lobetdenherrn.nl/

Foto: Fred Manschot

Ingezonden berichtX