Doelpuntenfestijn aan de Kievitsheuvel in Bodegraven

ESTO pakte met de 6-3 einduitslag de verdiende winst. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Hoewel ESTO de wedstrijd sterk opende nam na een kwartiertje de oranje geklede ploeg uit Bloemendaal het heft in handen. Na twee fraaie redding van Joey Anker veroorzaakte het rebounddoelpunt na de 3e redding in de 17e minuut de 0-1 op het scorebord. De Bloemendalers drukten niet door en ESTO pakte het initiatief weer over. Zo kon vijf minuten voor de rust Lars Verheul de gelijkmaker binnenknallen. De ruststand van 1-1 gaf iedereen het gevoel dat het nog alle kanten op kon.

Toen de Bloemendalers binnen 5 minuten na de rust uit de kluts de 2-1 voorsprong binnen tikte, ontstond de vrees dat ESTO aan het kortste eind zou trekken. Maar langzaam sloop vermoeidheid in de tegenstanders en pluste het energielevel bij de spelers van ESTO. In de 69e minuut trok de linksback van Bloemendaal opnieuw onreglementair aan de noodrem. Dit keer binnen het strafschopgebied en hij kon met zijn dubbel geel het strijdperk verlaten. Wouter-Jan Bos won ooit de penaltyfinale bij de ESTO’s roemruchte jeugdolympiade en heeft sindsdien het kunstje niet verleerd. Met de stand van 2-2 gloorde er weer hoop voor ESTO. Met nog een kleine 20 minuten te spelen leverde na een snelle omschakeling Lars de bal op maat aan Wouter-Jan. Met een mooie voorzet gaf hij Job van Welie de mogelijkheid om de bal voor de grabbelende keepers-handen binnen te koppen voor 3-2. Opnieuw de noodrem veroorzaakte een penalty die Wouter-Jan verzilverde naar de 4-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de tien oranjemannen trokken massaal ten aanval en pakte in de 84e minuut toch de aansluiter naar 4-3. De deur in hun achterhoede ging echter helemaal open en dat moesten ze bekopen. In de 90e minuut zette een fraaie steekpass Lars voor de keeper en hij miste niet voor doelpunt nummer 5.

Diep in blessuretijd knikte good old Remi Hendriks nog even nummer zes voor ESTO in de touwen. De dik verdiende overwinning levert ESTO al vroeg in de competitie een mooie 3e plaats op de ranglijst. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen de onbekende tegenstander Pancratius Rksv uit Badhoevedorp. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.