Drie Chikara judoka’s naar het NK & Judoka Marjoleine Baaij judoka van het jaar

Als er iemand is die altijd voor een ander klaar staat of wil helpen, dan is Lein [Marjoleine Baaij] dat wel. Bij het judo leert men niet alleen technieken en een ander op de rug gooien, er wordt ook gewerkt aan de volgende kernwaarden: Beleefdheid (respect voor een ander), Moed (doen wat rechtvaardig is), Vriendschap (het meest wezenlijke van alle menselijke gevoelens), Zelfbeheersing (weten te zwijgen als woede opkomt), Oprechtheid ( je uitdrukken zonder je gedachten te verbergen), Bescheidenheid (over jezelf spreken zonder hoogmoed), Eer (trouw zijn aan je gegeven woord), Respect (zonder respect kan er geen vertrouwen ontstaan).

Zondermeer voldoet Lein aan deze kernwaarden. Reden om haar te belonen met de titel Judoka van het jaar.

Drie Chikara judoka’s naar het NK

Op zaterdag 9 oktober streden 5 judoka’s van Chikara Sport om een felbegeerd ticket naar het Nederlands Kampioenschap Judo voor judoka’s tot 15 jaar.

In de ochtend betraden de heren de tatami in Dordrecht. Lars Leuverink en Ricardo Kamal Ghatias wisten ondanks sterk judo, geen podiumplaats te bemachtigen.

Sieb Griede (+66 kg categorie) en Jos van Wensveen (-50 kg categorie) wisten beiden een tweede plek op het podium te behalen.

Bianca Kamal  Ghatias (-63 kg categorie) behaalde in de middag eveneens een mooie tweede plaats.
Met deze behaalde resultaten zullen Sieb, Jos en Bianca op 30 oktober gaan strijden op het Nederlands Kampioenschap in Leek.