Duurzame stappen gezet? Meld uw huis aan voor de Duurzame Huizen Route!

Veel mensen willen energie en gas besparen, maar vinden het lastig om een plan te maken voor hun eigen huis. Heeft u slimme duurzame stappen gezet zoals dakisolatie, HR++ glas of een warmtepomp? Help anderen op weg en meld uw woning aan als voorbeeldwoning op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route!

De Nationale Duurzame Huizen Route is een digitaal platform voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen. Mensen kunnen zich via de website verdiepen in de verhalen van degenen die verschillende duurzame maatregelen in hun huis toegepast hebben. Daarbij kunt u ook vragen stellen aan elkaar en tips geven aan uw mede inwoners. Voor anderen is het namelijk ontzettend waardevol om eens een duurzaam huis te bezoeken of verhalen van ervaringsdeskundigen (uzelf!) te horen. Want hoe werkt een warmtepomp nou eigenlijk of hoe kunt u het isoleren van uw dak aanpakken?

Hoe werkt het?

U kunt uw verhaal online delen via het platform en/of uw huis fysiek openstellen voor bezoekers op 29 oktober en 5 november. Het openstellen van uw huis voor bezoekers (op één of beide dagen) is niet verplicht, ook alleen het aanmelden van uw huis als voorbeeldwoning op de website is waardevol voor anderen. En alle ervaringen zijn welkom: of u nu grote of kleinere maatregelen heeft genomen.

Aanmelden kan via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank