DVC Dames 1 pakt belangrijke punten

Afgelopen zaterdag reisde dames 1 met een klein team af naar Houten waar zij het op zouden gaan nemen tegen Taurus DS2. De vorige wedstrijd in Driebruggen wisten de dames met 3-1 te winnen, maar vorig week liep het iets anders dan gepland dus ze moesten hoe dan ook aan de bak. Helaas waren we niet compleet vandaag, maar kon Romy de Graaf er toch voor zorgen om bij de wedstrijd te zijn zodat we met 9 speelsters waren. We waren ruim om tijd en dat zorgde er ook voor dat we op tijd konden beginnen wat altijd prettig is.
De eerste set kwamen beiden ploegen wat moeilijk op gang. Het bleef rommelig, maar door goede servicedruk van DVC wisten ze verschillende keren wat punten uit te lopen. Houten reageerde hier ook op met een goede service die ervoor zorgde dat er een gelijke stand uitkwam van 16-16. DVC moest weer aan de bak en vooral met netter spelen konden we een kans maken. Een goede pass en een mooie aanval zorgde voor een goede overname. Spelverdeelster Chantal de Groot wist de bal goed te verdelen waardoor het blok van de tegenpartij verschillende keren te laat was en er mooie punten van DVC gevierd konden worden. Op het laatst nog een dubbele wissel met Joyce van Eijk en Romy de Graaf zorgde voor meer lengte aan het net en dat resulteerde in een winst van de eerste set met een stand van 20-25.

Set twee weer beginnen met dezelfde speelsters, maar wel met de mededeling dat het netter moest en dat we meer na moesten denken bij het wegspelen van de derde bal. Dit begon goed. We maakten het eerste punt en konden doormiddel van een serviceserie van Anne de Graaf en Marloes Scherpenzeel zorgen voor een mooie voorsprong van 4-9. Zo nu en dan een foutje door de rommelige ballen van de tegenpartij die wij niet onder controle kregen zorgde voor wat onrust en een terugkomst van de tegenpartij naar 9-12. We moesten weer ons eigen spelletje gaan spelen en de ballen over alle aanvallers bij het net verdelen. Dit werd goed opgepakt door Chantal en die wist ook de middens Tara Leber en Marloes Scherpenzeel aan te spelen waardoor aan het net meer vrijheid kwam voor Rolanda van Zuijlen, Anne de Graaf en Jacky van Dam. Perfecte keuze en zo wisten de meiden ook deze set naar zich toe te trekken met een stand van 18-25.

De bekende en beruchte derde set kwam eraan en daar moesten we gewoon verder gaan met ons eigen spel. Dit ging lang goed, maar helaas wisten wij vaak mee te gaan rommelen met de ballen van de tegenpartij. De service ging minder goed en zo wisten wij minder druk te zetten. Ondanks mooie blokballen van Marloes Scherpenzeel en Tara Leber en een mooie aanval van Jacky van Dam over het midden kwamen de dames niet verder in hun eigen spel. Bij de tegenpartij kwamen ze weer goed in hun spel en met veel aanvallen via de diagonaal zorgde dat voor veel punten. Dit was iets waar de dames op moesten gaan aanpassen, maar helaas kwam dit te laat en was deze set voor Taurus, 25-21.

De laatste set waren de woorden van aanvoerder Joyce van Eijk en daar was het team het dan ook mee eens. We wilde niet nog een set en wilden net zo’n mooi resultaat als bij de thuiswedstrijd, want dat hadden we wel verdiend voor het knokken en ons spel. De meiden wisten van het begin af aan dat ze moesten letten op de diagonaal en daar werd dan ook meer op ingespeeld. De service ging weer beter en daarmee wisten ze de dames goed onder druk te zetten. Rolanda van Zuijlen wist de ballen goed weg te leggen waardoor er onrust ontstond bij de tegenpartij. Met een aantal mooie passes van Denise Becquet kon weer het midden aangespeeld worden en werd de voorsprong groter. Taurus gaf niet op en wist de ballen via de service moeilijk te brengen, maar gelukkig trok onze dames aan het langste eind en dat resulteerde in een 1-3 winst. En dus gingen de 4 (hele belangrijke) punten mee naar Driebruggen, want het gat is niet groter geworden met de nummer 7 t/m 9.

Aanstaande zaterdag zal dames 1 het opnemen tegen Inter Rijswijk DS2 op 18.00 uur in Custwijc. Komen jullie ook kijken?

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank