Een Avontuurlijk Verhaal: Fleur’s Vrijwilligersreis naar Tanzania

Stel je voor, Afrikaanse avonturen, uitgestrekte landschappen en een hart vol verlangen om te helpen. Dat is het verhaal van de 20-jarige Fleur uit Bodegraven, die op een onvergetelijke reis ging naar Tanzania om vrijwilligerswerk te doen. Met haar vastberadenheid om een verschil te maken en een helpende hand te bieden, sloot Fleur zich aan bij het Childcare programma van International Volunteer HQ (IVHQ).
“Vrijwilligerswerk in het buitenland sprak me aan, omdat ik mijn tijd en vaardigheden wilde delen met een gemeenschap die het echt waardeert,” vertelt Fleur. Ze ontdekte IVHQ via sociale media en zag dat ze wereldwijd bekend staan om hun vrijwilligerswerk in het buitenland. De keuze was snel gemaakt.

Fleur’s avontuur begon met het aanmelden voor het Childcare programma in Tanzania. Na het regelen van haar visum, paspoort en vlucht, begon haar reis op 13 juli. De vliegreis van Schiphol naar Kilimanjaro Airport was echter niet zonder hobbels, met tussenstops in Rome en Ethiopië duurde het meer dan 50 uur voordat ze aankwam. Bij aankomst in Tanzania werd Fleur begroet door medevrijwilligers en samen reden ze naar Arusha, waar ze in vrijwilligershuizen verbleven. De eerste week bracht Fleur door in een hotelkamer met drie andere vrijwilliger. Daarna begon ze haar vrijwilligerswerk in een kinderdagverblijf. Voordat ze aan de slag gingen, kregen alle nieuwe vrijwilligers een oriëntatie om elkaar en Tanzania te leren kennen.

Gedreven begon Fleur aan haar taak in het kinderdagverblijf. Ze bracht haar dagen door met kinderen van 1 tot 5 jaar oud. Samen leerden ze tellen en kleuren in het Engels. “Het voelde geweldig om deze jonge geesten te onderwijzen en begeleiden,” zegt Fleur.

Na anderhalve week stapte Fleur over naar een andere school. Hier waren de kinderen tussen 4 en 5 jaar oud en leerden ze Engels. Het dagelijkse schema omvatte leren, buitenspelen, knutselen en dansen, wat zorgde voor een evenwichtige omgeving.

Naast haar vrijwilligerswerk ontdekte Fleur de schoonheid van Tanzania. Weekendexcursies brachten haar naar Tarangire National Park, de Ngorongoro-krater en zelfs Zanzibar. “Deze plekken waren adembenemend,” glimlacht Fleur.

Een bijzonder hoogtepunt was haar bezoek aan een Maasai-dorp. “Daar leerde ik over hun eeuwenoude tradities en hoe ze in harmonie met de natuur leven,” zegt Fleur, onder de indruk van hun zelfvoorzienende levensstijl.

Terug in Nederland kijkt Fleur met warme gevoelens terug op haar reis. Het heeft niet alleen haar begrip van de wereld vergroot, maar ook haar verbonden met de Tanzanianen. “Het is een ervaring die ik iedereen zou aanraden,” zegt Fleur. Terwijl de Nederlandse zomer nadert, zal Fleur genieten van haar tijd thuis voordat ze haar laatste jaar van haar opleiding HALO start. Waarbij ik begin met een minor PABO voor een half jaar. Met een glimlach zegt Fleur: “Ik voel me geïnspireerd door mijn avontuur en kijk uit naar wat de toekomst brengt.”

Extra foto’s om een indruk van Fleur haar reis te krijgen!

Advertentie