Een terugblik op de eerste 7 maanden van het project Let’s Go

Begin dit jaar ging Let’s Go van start. Let’s Go is een verzamelproject van activiteiten voor jongeren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dit initiatief is positief ontvangen door de doelgroep. Sinds begin dit jaar zijn er meer dan 400 jongeren bereikt met beweegactiviteiten. Daarnaast zijn 34 jongeren gestart met gezonder eten en zijn 26 jongeren aan de slag gegaan met activiteiten ter bevordering van hun weerbaarheid en sociale en emotionele vaardigheden. Kortom, mooie resultaten in slechts 7 maanden tijd. 
Let’s Go bestaat uit 3 onderdelen: Let’s Move, georganiseerd door SenW, Let’s Eat door SAM Jongerenwerk en Let’s Learn door CJG Bodegraven-Reeuwijk. Centraal staat de focus op wat de jongeren wel kunnen doen. Van sporten en bewegen tot koken, het gaat om activiteiten die leuk zijn en waar tegelijkertijd ruimte is voor nieuwe contacten en persoonlijke gesprekken. Inmiddels is het 7 maanden geleden sinds de eerste activiteit van start ging, hoe staat het er nu voor per onderdeel?

Let’s Move
Sporten en bewegen staat centraal bij Let’s Move, een subsidie voor iedereen die sport of beweegactiviteiten voor jongeren wil organiseren. In de afgelopen periode hebben al 7 organisaties gebruik gemaakt van deze regeling. Zij hebben daarmee 400 jongeren in drie verschillende dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk in beweging gekregen. De jongeren hebben meegedaan aan dansen, zaalvoetbal en freerunnen. Het is nog steeds mogelijk om een aanvraag voor deze subsidie in te dienen!

Let’s Eat
Koken en dat vervolgens opeten in goed gezelschap. Daar draait het initiatief Let’s Eat om. Let’s Eat is gestart in de dorpen Waarder, Driebruggen en Bodegraven. Hier komen jongeren bij elkaar om onder begeleiding van een jongerenwerker te bedenken wat ze graag wilde eten én om de maaltijd samen te koken en op te eten. Naast het leren koken, is elkaar ontmoeten en nieuwe sociale contacten opdoen een belangrijk onderdeel van deze activiteit. In totaal hebben tot nu toe 34 jongeren meegedaan.
Let’s Eat is gestopt in Waarder, maar wordt binnenkort opgestart in Reeuwijk. Iedere donderdag kunnen jongeren in één van de dorpen terecht voor Let’s Eat. De agenda is tot het einde van 2022 gevuld!

Let’s Learn
Vanuit Let’s Learn zijn een drietal activiteiten georganiseerd: workshops rots en water, waar 20 jongeren aan mee hebben gedaan. Een lezing over het puberbrein, waar 80 ouders op af zijn gekomen en improbattle, waar 6 jongeren aan mee hebben gedaan. Tijdens de sessies van improbattle zijn 6 jongeren aan de slag gegaan met improvisatie theater ter bevordering van hun weerbaarheid. In 6 sessies hebben de jongeren met elkaar kennisgemaakt en hebben zich bezig gehouden met een aantal basisprincipes van improvisatie theater. Bijvoorbeeld het samenwerken en fouten durven maken. Niet alleen waren de lessen leuk en zorgde ze voor een hoop hilariteit, het heeft de jongeren ook meer zelfvertrouwen gegeven en steviger in hun schoenen doen staan. De eerste reeks workshops is inmiddels afgerond en een tweede reeks start op 2 november. Ook start er in november een cursus voor ouders: SOS Pubers en emoties.

Meer informatie over deze projecten is te vinden op Let’s Go jongerenactiviteiten | Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank