Raadhuispleine-4018-bd30-690ad6d4c57c-1050×788

Eerste veranderingen Raadhuisplein zichtbaar

Het Raadhuisplein in Bodegraven krijgt op dit moment een flinke metamorfose en een groener karakter. Het college van Bodegraven-Reeuwijk heeft besloten om het plein op te fleuren volgens de basis schetsvariant (zie hieronder). Dit past en is haalbaar binnen de financiële mogelijkheden. 
De zit- en de groenelementen voor het Raadhuisplein worden nu geleverd en geplaatst. De bankjes worden zo neergezet dat de markt er geen last van heeft. Alleen bij de voorjaars- en najaarsmarkt gaan ze weg, 2x per jaar dus in principe. Op het Raadhuisplein komt verder een lange zitbank voor de Trekpleister en de Margriet. Hierdoor kunnen mensen langer verblijven op het plein. Verder wordt het plein groener en bloemrijker aangekleed. Rondom de bomen komen ronde plantenbakken. Ook worden er ronde banken geplaatst rondom de bomen. Er is rekening gehouden met markten en evenementen, die daar georganiseerd worden. 

KOSTEN

Ze verwachten de oplevering van de eerste fase herinrichting Raadhuisplein rond eind april. De kosten zijn ca. €76.580,00. Voor de droom schetsvariant (met het verleggen van de Marktstraat, een waterpartij op het plein en verkleinen van de vijver) waren onvoldoende financiële middelen.X