Eigenaresse Rineke over sluiting Passiflora Bodegraven

blank

Na ruim vijf jaar sluit Bodegraafse bloemenzaak Passiflora haar deuren. Eigenaresse Rineke van Rijn hakt de knoop door met een dubbel gevoel. Ondanks haar liefde voor het vak, liep de druk te hoog op. Rineke creëert nu ademruimte om later verder te kijken. Één ding blijft zeker: haar hart zit in de bloemen. 

blank


Na 23 december verdwijnt Passiflora uit het dorp. Rineke kijkt positief terug op de afgelopen vijf jaar. ‘’Contacten, ideeën, ervaringen; de zaak heeft me ontzettend veel gebracht. Dat maakt mijn keuze dan ook pijnlijk. Ik had het liever anders gezien, maar weet dat dit uiteindelijk het juiste besluit is. De werkdruk mag de positiviteit niet gaan overheersen. Dan maak ik liever zélf de keuze, in plaats van later gedwongen te worden door bijvoorbeeld persoonlijke- of financiële omstandigheden’’, aldus Rineke. 

Met Rineke betreuren vele anderen het besluit. ‘’Ik word overspoeld door warme reacties. Gelukkig is iedereen begripvol. Ook zonder de zaak blijft de betrokkenheid met (oud-)klanten bestaan. Daar heb ik alle vertrouwen in’’, vertelt ze. 

Toekomst

Voordat Rineke een nieuw plan uitstippelt, neemt ze eerst de ruimte om op adem te komen. ‘’De afgelopen periode was erg druk. Ook de afronding zal nog wat vergen. Ik merk dat ik de behoefte heb om een moment stil te staan. Daarna ga ik uitzoeken wat de toekomst te bieden heeft!’’, aldus Rineke. ‘’Mijn hart zit in de bloemen. Maar of ik binnen deze branche blijf, weet ik nog niet. Er gaat een wereld aan mogelijkheden open om te ontdekken. Mensen vragen of ik uiteindelijk weer workshops zal geven. Daarin doe ik geen beloftes, maar ik sluit ook niets uit!’’

‘’Voor nu wil ik alle klanten en betrokkenen ontzettend bedanken voor de afgelopen jaren. Jullie hebben Passiflora voor mij nóg mooier gemaakt!’’

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank