Er was brand bij u in de buurt

Recent was er brand in een schuur aan de Sportlaan in Bodegraven. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en kreeg de brandweer het vuur onder controle. Wat doet u om dit thuis te voorkomen?
Een brand in de buurt kan ingrijpend zijn, want hij veroorzaakt leed en schade en kan een onveilig gevoel geven. We kunnen ons voorstellen dat u graag meer informatie leest om de kans op brand thuis te verkleinen. De brandweer geeft graag wat tips:

Met werkende rookmelders ontdekt u een beginnende brand sneller, kunt u tijdig uw huis verlaten en voorkomen dat de brand snel groot wordt. Een rookmelder blijft het goed doen als hij aan de binnen- en buitenkant stofvrij blijft. Zonder stof is de kans ook nog eens kleiner dat de rookmelder onnodig afgaat, want dat is natuurlijk erg vervelend!

Tip 1 is makkelijk om zelf te doen: Zuig uw rookmelders één keer per maand schoon met een stofzuiger.

Om zeker te weten dat uw rookmelders werken, is het belangrijk om deze één keer per maand te testen. Zo weet u zeker dat de rookmelders waarschuwen bij brand en zo houdt u de (back-up) batterij in goede conditie.

Tip 2 is zo gedaan: Als u de rookmelders stofzuigt, druk dan meteen het testknopje in met de stang van de stofzuiger!

Elektrische apparaten moeten hun warmte kwijt, ook is het belangrijk dat ze goed werken en onbeschadigd zijn, om de kans op brand te verkleinen.

Tip 3 is een kleine moeite:zorg dat apparaten hun warmte kwijt kunnen. Houd ventilatieopeningen vrij. Laad batterijen op een harde, niet brandbare ondergrond op. Laad alleen apparaten op, zoals uw telefoon, wanneer u in de buurt en wakker bent.

Meer tips lezen? Scan de QR-code of kijk op hollandsmiddenveilig.nl/wat-kan-ik-doen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank