ESTO en ASC sprokkelen een punt.

Na veel strijd en niet al te best voetbal deelden beide ploegen met een brilstand na afloop de punten. Dat kwam overeen met het spelbeeld en de kansen. Er was wel een verschil in balbezit, daarin haalde ESTO een punt binnen zonder te scoren. ASC uit Oegstgeest pakte een punt als fysiek en kwa lengte bovenliggende partij, maar kon het net ook niet vinden. 
Goed uit de startblokken.

In vrijwel iedere wedstrijd speelt ESTO het eerste kwartiertje haar beste voetbal. De tegenstander trekt dan soms stevig aan de noodrem. Bestraffen blijft zo vroeg in de wedstrijd vaak uit met als gevolg dat het spelbeeld kantelt en de tegenstander het initiatief overneemt. Dat gebeurde ook afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ASC. ESTO heeft in de laatste vier wedstrijden slecht één tegendoelpunt gehad en mag verdedigend tevreden zijn. Aanvallend hapert het in de laatste twee wedstrijden. Kansen waren er zaterdag over en weer. Allereerst moest de prima keepende reserve doelman Thijs van Zoest rond de twintigste minuut met beide vuisten een poeier keren. Na een kleine veertig minuten kreeg ESTO de eerste echt grote kans om op voorsprong te komen. Daarna mocht ASC de handjes dichtknijpen toen Coen de Groot ongewild in de weg stond. Ook de lat bracht ASC nog voor de rust redding.

Kansen over en weer in het tweede bedrijf.

Binnen tien minuten na rust kreeg Coen nabij de penaltystip de mogelijkheid vrij binnen te koppen. De bal ging over en niet onder de lat. Pakweg nog eens tien minuten later had Thomas Mouthaan met een vlammend schot de mogelijkheid de score te openen. De bal ging net naast de paal en niet tussen de palen. Daarna ontstond het Oegstgeest-kwartiertje. Een vrije kopkans werd niet benut en even later moest een ESTOspeler de bal op de doellijn keren en kwam deze uiteindelijk fortuinlijk in de handen van Thijs van Zoest. Met veel balbezit probeerde ESTO richting kantine een overwinning te forceren. Het werd nog even spannend toen ASC in de laatste tien minuten een nieuwe buitenspeler met veel techniek en snelheid inbracht. Alle ballen gingen zijn kant op en hij liep zich daarop letterlijk leeg. De ESTO verdediging hield goed stand om uiteindelijk toch een punt in Bodegraven te houden. 

Volgende week speelt ESTO uit in Ter Aar tegen TAVV. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag Han Koevoets

Beeld De Sportfotogaaf

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank