ESTO wint in voetbaltheater aan de Kievitsheuvel

In een stevig, sportief en aantrekkelijk duel tussen twee grotendeels gelijkwaardige ploegen pakte ESTO moeizaam de winst. Alle ingrediënten voor een mooi voetbaltheater waarin dit afspeelde waren aanwezig. Het waaide stevig over de lengteas van het veld. Er waren heftige buien met daartussendoor felle zonneschijn. Het regende ook kansen. Dit alles onder prima leiding van scheidsrechter Van Ekelenburg die in een fel gekleurd wisselend zomertenue iedereen, zelfs de toeschouwers, bespeelde.

Hoog tempo in de eerste helft.

Beide ploegen gingen op volle snelheid uit de startblokken. DoCos gebruikte de harde wind in de rug om hoog druk te zetten en ESTO daarmee vast te pinnen op eigen helft. Met snel en goed combinatievoetbal speelde ESTO zich echter onder de druk uit en creëerde de betere kansen. Het was een klein wonder dat het met de rust nog 0-0 stond.

Bodegraafse kwartiertje

Na de hervatting liet ESTO zien hoe je met de wind mee voetbalt. De individuele klasse maakt het verschil en dat leverde al in het eerste kwartier na rust twee prachtige doelpunten op. Yannick Saeijs schoof in de 10e minuut na rust vanaf rand strafschopgebied laag de 1-0 binnen. Vijf minuten later herhaalde Tom Beijeman hetzelfde kunstje. DoCos werd volledig overlopen en dankzij goed keeperswerk hielden de Leidenaren stand om een afstraffing te ontlopen. Toch veerden zij weer op.

De spanning kwam terug.

DoCos voetbalde zich met verzorgd voetbal en hard werken onder de druk uit. ESTO liet dat gebeuren door teveel diepte in het spel te brengen waarbij de wind de bal vaak een extra zetje gaf. Beetje onverwacht viel in de 67 minuut de 2-1 buiten bereik van Tom Vink in de korte hoek. Over en weer werden daarna meerdere kansen gecreëerd maar bleef de 2-1 voorsprong op het scorebord. Daarmee pakte ESTO uiteindelijk de volle buit.

Volgende week zaterdag is de koning jarig en de week daarna gaat ESTO op bezoek bij Aarlanderveen. Het wordt een duel om de 4e en 5e plaats op de ranglijst. De wedstrijd wordt om 14.30 afgetrapt.