Fietsexamen in Reeuwijk

Op maandag 3 april vond in Reeuwijk het jaarlijkse fietsexamen plaats voor honderden kinderen, waaronder Anouk Hoekstra van OBS de Venen. Het was een zonnige dag en de perfecte gelegenheid om de verkeersveiligheid van de kinderen te testen.
Het fietsexamen is een belangrijk evenement voor kinderen in groep 7, omdat ze hierbij worden getest op hun kennis van de verkeersregels en hun vaardigheden op de fiets. Het is een praktische manier om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen fietsen op de openbare weg.

Om ervoor te zorgen dat het examen zo eerlijk mogelijk verloopt, controleerden politieagenten en BOA’s de fietsen van de kinderen voordat ze aan het examen begonnen. Zo werden fietsen met kapotte lampen, remmen en reflectoren geweigerd. Dit zorgde voor een extra stimulans voor de kinderen om hun fietsen goed te onderhouden.

Het examen bestond uit een theoretisch en praktisch deel. Tijdens het theoretische deel werden de kinderen getest op hun kennis van de verkeersregels. Het praktische deel vond vandaag plaats op een uitgezette route in Reeuwijk. Hierbij moesten de kinderen verschillende verkeerssituaties oplossen en bewijzen dat ze veilig konden fietsen op de openbare weg.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank