Foto’s: Derde editie van Jam in the Park te Bodegraven

Terwijl ‘keep on rocking in a free world‘ door de speakers blaast, gaan verschillende voeten van de vloer. Vorig jaar kon het niet plaatsvinden, maar dit jaar was er weer volop muziek te horen vanuit de Oude Zustertuin: de derde editie van Jam in the Park. Op het grasveld is een zogenaamd open podium geïnstalleerd, waar iedereen zijn of haar muzikale talent kon laten horen. Twee bands staan wel geprogrammeerd: SHE en Slingshot. Verder zijn er springkussens, foodtrucks en wordt er geschminkt.
Samen met Ferry Gieskes (van Music and Gig) organiseert Thijs Mansier (van Startistic Entertainment en BAAS) het evenement. Thijs: “Het is heerlijk.” Het was niet zeker of het door zou gaan in verband met corona. “Eerst waren we niet vergunningsplichtig, in deze omstandigheden is dat anders.” Hij doelt op de coronatijd. “Je hebt geen andere keuze dan meebewegen als branche.” Mensen druppelen binnen, de elektrische gitaar scheurt op het podium. “Ik kijk er echt naar uit om gewoon weer livemuziek voor mijn neus te hebben. Het is voor mij ook echt lang geleden dat ik naar een bandje heb zitten kijken.” Thijs is blij dat hij de mogelijkheid krijgt dit evenement te organiseren in de gemeente.

Anne en Debbie uit Bodegraven zijn enthousiast. “Het is superleuk, leuk aangekleed, leuk voor de kinderen. Fijn dat het weer mag, ik keek er naar uit.” aldus Anne. “De foodtrucks zijn echt een aanwinst. Het is heel belangrijk dat dit soort dingen er zijn en blijven.” noemen de twee over Jam in the Park.

Robert-Jan uit Alphen speelt de schuiftrombone als invaller in de band Slingshot. “Het is mooi weer, lekker vol.” Een kleine regenbui tussendoor mag de pret niet drukken. “Ik vind het een goede zaak” aldus de muzikant over het evenement. “Je leert mensen kennen. Ik denk dat het goed is voor de samenhang van het dorp, zo’n feest.”

Nick Stolwijk uit Bodegraven: “Het is heerlijk om zo weer lekker buiten een festival te hebben. Gezellig met mensen uit Bodegraven, ik zie een hoop bekenden.”

Door: Anne van Schothorst

 

X