IMG_9695

Gasterij Vergeer: “Volle overtuiging dat we het kunnen”

“We waren enigszins opgelucht en blij dat we mogen starten met hetgeen je hoort te doen iedere dag.” aldus Daniëlle Vergeer, mede-eigneaar met haar broer van Gasterij Vergeer te Reeuwijk. “We kunnen niet alles doen zoals feesten en partijen, maar met het restaurant kunnen we weer beginnen. Stapje voor stapje.” 
“Wij hebben ons terras kunnen en mogen vergroten, dat hebben we vanuit de gemeente te horen gekregen. Daardoor kunnen we op ons terras ruim de normale klandizie kwijt. Binnen blijft de bar dicht de komende maand. Het restaurant zelf kan open met 30 mensen, dat is 50% van onze normale capaciteit. Het blijft voor ons allemaal spannend, maar we hopen dat we in juli naar 100 mensen kunnen op 1,5 meter zodat er weer bedrijfs- of verjaardagsfeestjes gevierd kunnen worden.” aldus Daniëlle Vergeer. “We blijven ook nog aan huis bezorgen, voor mensen die het misschien nog niet prettig vinden om er op uit te gaan. 

Mooie zomer

“We hebben ons hele terras aangepast: we hebben veel zand en vlonders neergelegd om ons terras te vergroten; een beach-achtige vibe. Dat is natuurlijk super fijn. Verder gaat iedereen zich houden aan de regels die gesteld zijn door de overheid. Dat is anders dan normaal, maar ik ben in de volle overtuiging dat we dat kunnen. Als onze gasten daarin meedenken en meehelpen denk ik dat we een mooie zomer tegemoet kunnen gaat in de horeca.” X