Geen simpele overwinning voor Esto

Met een onvervalste hattrick hielp Thomas Mouthaan zijn ploeg aan een 3-0 overwinning. Ook was hij ongewild de oorzaak van een keerpunt in de tweede helft. Voor die tijd had ALTIOR uit Langeraar grotendeels het heft in handen.

Doelpunt uit het niets

Na een prima start met enkele goede doelpogingen verloor ESTO al snel het initiatief. Tegenstander ALTIOR kreeg veel vrijheid om de bal rond te spelen op eigen helft. Daardoor konden ze zorgvuldig opbouwen en druk zetten richting het Bodegraafse doel. Het leverde ze echter weinig kansen op. Volledig uit het niets was het een fraaie uitgespeelde aanval van ESTO die de 1-0 voorsprong opleverde. Thomas Mouthaan kopte in de dertigste minuut de afgemeten voorzet van Yannick Saeijs keurig over de Langeraarse doelman in het net.

ALTIOR ging met veel inzet de strijd aan om voor de rust het zaakje recht te trekken. Dat lukte niet waarbij op slag van rust de lat ESTO redding bracht na een harde kopbal buiten bereik van keeper Thomas Vink. In de rust waren de ESTOsupporters het er over eens dat het een lastige tweede helft zou worden.

Een keerpunt in de tweede helft.

ESTO kwam na de rust feller uit de kleedkamer en de ploegen waren voetballend in evenwicht. Dat evenwicht werd in de elfde minuut verstoord. Tom van der Weyden van ALTIOR haalde in de buurt van de middenstip Thomas Mouthaan met een stevige charge onderuit. Gevolg was dat hij met een rode kaart kon vertrekken en ALTIOR haar spelbepalende speler verloor. De wedstrijd kantelde en ESTO drukte haar tegenstander in de verdediging. Toch kon ze niet voorkomen dat ALTIOR opnieuw met een kopbal heel dicht bij een doelpunt was. In vijfenzeventigste minuut rommelde met veel druk op de bal Thomas Mouthaan zijn tweede doelpunt binnen. Vijf minuten later op een enigszins gelijke wijze nummer drie. De wedstrijd was gespeeld en ESTO kon uitkijken naar de wedstrijd volgende week zaterdag op sportpark Kaagjesland tegen RVC ‘33. Om 14.30 wordt in Reeuwijk Dorp afgetrapt.