Geen traditionele intocht in Bodegraven dit jaar

Er komt dit jaar weer geen traditionele Sinterklaasintocht in Bodegraven. Dit laat de BOV (Bodegraafse Ondernemers Vereniging) weten, welke al jaren de organisatie achter het succesvolle evenement voor haar rekening neemt.
De gemeente en de veiligheidsregio geven geen toestemming voor een publiek evenement bij de sluis of op het plein, zonder QR-code.

BOV voorzitter Quint Langerak geeft aan dat er ook dit jaar naar alternatieven moet worden gekeken. Hierbij kan je denken aan shows in het Evertshuis.

“Laat ik vooropstellen dat we dit jaar graag een normale intocht hadden gehad. Zowel voor de kinderen, ouders en ondernemers. De instanties geven ons geen groen licht na het indienen van de vergunningsaanvraag. Vorig jaar kon ik het besluit nog respecteren, maar dit jaar vind ik het moeilijk te begrijpen.”

“We mogen wel met QR-codes werken, alleen dan moet je echt een gebied afzetten, zodat iedereen een controle krijgt. Dit is enorm complex, zeker in de korte tijd die we nog hebben. Ook is het niet te handhaven in het centrum.”

Van de omliggende gemeenten heeft Woerden besloten geen intocht te doen.

X