Gemeente daagt jongeren uit met video-challenge

De gemeente daagt met een video-challenge jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit om in een video te laten zien hoe zij corona uit de buurt houden in hun omgeving. De meest originele en creatieve inzending maakt kans op een Iphone 11. De video-challenge maakt onderdeel uit van de lokale corona campagne die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is gestart in strijd tegen het coronavirus.
Het aantal besmettingen loopt snel op, vooral onder jongeren en dus is het opvolgen van de basismaatregelen belangrijker dan ooit. De gemeente heeft daarom i.s.m Rebonieuws een speciale uitdaging bedacht voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar. Zij worden met een video op social media uitgedaagd om onder de hashtag #booodahcheesechallenge een zelfgemaakte video in te sturen, waarin zij laten zien hoe zij ervoor zorgen dat zijzelf, hun ouders, opa, oma en andere mensen niet besmet raken met het coronavirus. De inzender van de meest originele video maakt kans op een Iphone 11. De jury, waarvan burgemeester Van der Kamp juryvoorzitter is, kiest de winnaar uit alle inzendingen.

Lokale corona campagne

De video-challenge maakt onderdeel uit van de lokale corona campagne die de gemeente Bodegraven- Reeuwijk is gestart in strijd tegen het coronavirus. De gemeente geeft met deze lokale campagne gehoor aan de oproep vanuit de Veiligheidsregio Hollands Midden dat communicatie de komende tijd het belangrijkste middel is om te sturen op het gedrag van mensen als het om het naleven van de basisregels tegen corona gaat.

 

Advertentie