whatsapp-image-2019-07-23-at-19.02.18-1050×788

Gemeente en provincie onderzoeken veiligere fietskruising kluifrotonde

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de provincie Zuid-Holland hebben een uitvraag gedaan voor een onderzoek naar de mogelijkheid voor een fietstunnel onder op-, en afritten van de Rijksweg N11/Goudseweg bij Bodegraven. Het doel is een veiligere fietskruising op de kluifrotonde.
Veel fietsers op de fietsroute tussen Bodegraven en Gouda ervaren de oversteken op de kluifrotonde N11 / Goudseweg bij Bodegraven als verkeersonveilig. De kluifrotonde is onderdeel van de belangrijke (school) fietsroute Bodegraven – Reeuwijk – Gouda. Per etmaal steken ongeveer 2.000 fietsers over. Sinds de zomer van 2019 zijn een aantal korte termijn maatregelen uitgevoerd om de veiligheid te vergroten. Daarnaast worden er nog duidelijkere bebording en markering aangebracht door de provincie en wordt verlichting voor het fietspad aangebracht op het gemeentelijk deel.

Het is de bedoeling dat het onderzoek naar de mogelijkheid om een fietstunnel in te passen voor de zomer wordt afgerond, inclusief een voorlopig ontwerp.

X