gemeentehuis

Gemeenteberichten van week 2

Bekijk hier de gemeenteberichten van week 2. Je kunt naar het volledige bericht gaan door op de kop te klikken.
Vacature Energiecoach Bodegraven-Reeuwijk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en lijkt het je leuk om je buurtbewoners te helpen met energiebesparing? Maak je makkelijk contact met mensen bij jou in de buurt? En wil je jezelf ontwikkelen? Meld je dan aan als energiecoach! Na een training van vier dagdelen weet jij alles over energiebesparing en verduurzaming van huizen en ben je klaar om bij buurtbewoners langs te gaan.

Sporthoeve in Bodegraven van LED verlichting voorzien

Omdat sporthal de Sporthoeve in Bodegraven meer dan 50.000 kWh per jaar verbruikte moesten er van rijkswege energie besparende maatregelen uitgevoerd worden. In de kerstvakantie zijn daarom in alle 5 hallen in totaal 522 TL lampen verwijderd en vervangen door LED verlichting. Omdat de armaturen in het plafond waren opgenomen en nieuwe armaturen andere maten hebben zijn ter plaatse met rolsteigers (zie foto) de bestaande 156 armaturen omgebouwd voor LED verlichting. Buiten het feit dat daardoor de bestaande verlichtingsbakken hergebruikt konden worden en dit een duurzame oplossing is, waren daardoor de vervangingskosten ook aanzienlijk lager.

Wat is een Starterslening?

De starterslening dient als steuntje in de rug voor starters om de woningmarkt te betreden. Daarnaast is het een instrument om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Als een starter een bestaande koopwoning koopt, komt er een verhuisketen op gang. De Starterslening doorbreekt de barrière tussen de prijs van een woning en de maximale lening die een starter bij de bank krijgt. Hierdoor kan een starter tegen gunstige voorwaarden een woning kopen: de eerste drie jaar betaalt de starter geen maandlasten.

Verandering van de inzameldagen vuilnis

De inzamelwagens van Cyclus gaan namens Bodegraven-Reeuwijk minder op pad. Wie een een grijze afvalbak had, kon die iedere twee weken aan de straat zetten. Dat is met ingang van 1 november 2019 veranderd. Cyclus ledigt deze minicontainers nog maar één keer per maand.

Programma Huis van Alles

In ieder dorp is een Huis van Alles. Het complete programma van alle locaties vindt u op www.buurbook.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@samwelzijn.nl of 0172 -61 45 00. Hieronder hebben we een paar activiteiten uitgelicht die deze week plaatsvinden.

X