Groene actie in Klimaatwinkel

Verschillende belangstellenden die hun tuin, gevels of dak wilden vergroenen hebben afgelopen zaterdag gebruik gemaakt van de atelierdag in de Klimaatwinkel. Daar was Hans Hoveniers aanwezig als lokaal bedrijf, maar ook Henriëtte Vink – de voorzitter van de meet up groene daken en gevels om praktische tips te geven. 
De dag werd geopend door wethouder Jan Leendert van den Heuvel. Hij was blij met het burgerinitiatief om zo veel aandacht te geven aan meer groen in de gemeente, een absolute noodzaak volgens de wethouder. Nodig tegen de opwarming van de aarde, maar ook om de stand van insecten op niveau te houden om ook voor bestuiving en groei te zorgen. 

Subsidie

De wethouder wees ook op subsidies die de gemeente beschikbaar heeft voor allerlei maatregelen om de eigen tuin, gevels en daken groener te maken, en die potjes zijn nog lang niet uitgeput, vertelde hij.  

Bomen

Ondertussen is klimaatburgemeester Gertrud de Roos met de gemeente aan hert inventariseren waar nog meer bomen bij kunnen komen. In alle dorpen is een team bezig om een lijstje te maken van geschikte plekken. 

Insecten

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij, ook aanwezig op de atelierdag was tevreden: “We hebben al dat groen hard nodig om de opwarming te beperken. Maar ook om de stand van vogels en insecten te beschermen die onmisbaar zijn voor de hele voedselketen. En laten we ook zo veel mogelijk bomen bijzetten. Goed zijn voor het klimaat maakt zo ook onze eigen omgevin

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank