EBBCB4AF-6DBD-44AE-963A-B22C6A2C2857

Grote brand in woning Driebruggen

De brandweer is vrijdagavond opgeroepen voor een brand in een woning met rieten dak aan De Groendijck in Driebruggen. Al snel werd er opgeschaald naar grote brand. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn actief.
De brandweer uit Driebruggen was als eerste ter plaatse. Daarna kwam er hulp van brandweer Nieuwerbrug, brandweer Bodegraven, brandweer Gouda en Waddinxveen. Ook het specialisten team uit Kockengen en Kamerik werd opgeroepen, omdat het ging om een rietenkap. “Dit team is gespecialiseerd in het bestrijden van branden bij daken met rieten kappen. Zij zijn daarvoor opgeleid”, aldus de woordvoerder van de brandweer.

De woordvoerder van de brandweer laat verder weten dat het gaat om een Rijksmonument. Het kan kan zo goed als verloren worden beschouwd. In de woning is er veel waterschade. De eerste vlammen waren rond 20.00 uur zichtbaar in de buurt van de schoorsteen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. 

Geen gewonden

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoners en hun huisdieren hebben tijdig de woning kunnen verlaten. De bewoners stonden later op de avond met veel ongeloof te kijken naar de werkzaamheden van de brandweer aan hun woning.

Specialisten

Bij brand in een rietendak wordt meteen een rietkapteam opgeroepen. Dat is vanavond brandweer Kockengen en Kamerik. De brandweer is langdurig bezig geweest om de rietenkap los te trekken om de laatste mogelijke brandresten te blussen.

 VIDEO

Foto’s: Remco Gerritsen en Danny de Vries

X