47acabbe-d567-414d-8d62-5b08af177261

Hashtag Maatjegezocht is populair onder de jongeren

Wat een oproep op social media wel niet teweeg brengt. De 21-jarige Lara Wagenaar uit Bodegraven gebruikte in een bericht de #maatjegezocht en #eenzamejongeren. Een paar dagen verder stromen de reacties binnen. Ze doet haar verhaal bij ons om eenzame jongeren bij elkaar te brengen. 
“Ik ben zelf niet van het uitgaan. Dat is vaak een plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Als ik thuis zit blijft je wereld klein. Zo zijn er nog tal van jongeren die niet weggaan, maar veelal thuis leven. Ook zij willen weleens een praatje maken met een leeftijdsgenoot. Hoe leuk is het om met elkaar in contact te komen en gezellig te kletsen of een bordspelletje te doen.”

Oproep

“Door mijn oproep merk ik dat er veel mensen zich eenzaam voelen. Het is nu landelijk een begrip geworden. Er zijn ook mensen die mij gewoon een gezellige dag wensen. Hoe leuk is dat! Er zijn nu zelfs periodes dat mijn telefoon even op stil gaat. Het gaat soms de hele dag door. Het is echt overweldigend.”

“Zelf heb ik een vriend en lieve familie. Maar dat weerhoudt mij er niet van om nieuwe contacten op te doen. Zelf woon ik nu zo’n 1,5 jaar in Bodegraven. “Mijn vriend komt hier vandaan. Hij is bekend van de Vakantiespelen, de scouting en jongerencentrum de Zon Bodegraven. ”

Uit het hele land

De reacties komen uit het hele land. Zo heeft Lara nu leuke gesprekken met mensen uit Landgraaf en uit de regio Nijmegen. “Voor mij zou het extra leuk zijn als Bodegravers zich aanmelden. Dus jongeren hierbij! Vind je het leuk om met mij in contact te komen bericht me dan Facebook of via Twitter. Nogmaals ik ben puur uit op gezellig praatje en wie weet komt er een leuke vriendschap uit.” 

Doen

Ik wil mensen echt aanraden om de drempel over te stappen en een berichtje op social media te plaatsen. Het helpt echt”, sluit ze vrolijk af.

 X