Heres haalt 7 medailles binnen

Van de gymvereniging Heres hebben 11 turnsters meegedaan aan de Souplesse Toestel Toernooi in Hendrik Ido Ambacht. Er word op Balk, Brug, Vloer en Sprong geturnd. Per toestel was er een prijs te winnen en op de meerkamp. Ieder deed op zijn eigen niveau mee.

Al vroeg op pad, 08.15 uur aanwezig zijn daar, met Quinty, haar moeder, Jury Margo de Ruiter en Juf Mieke reden we erheen.

Ronde 1: Pupil 1 Niveau D1    12 deelnemers

Quinty Piket was de jongste van Heres die mee deed. Brug, het hol/bol en vervolgens het zwaaien gaat heel mooi hoog en strak. Ze haalde een 7.25 en kwam op de 12e plek. Balk ging beter. Ze kan mooi werken. Een mooie overslag af. 10.30 als score en dat leverde een 9e plek. Vloer, ze kreeg een 11.40 en kwam op een mooie 5e plek. Dan de sprong. plankoline met kast min 1 deel. Een mooie overslag, een 13.30. Daarna met de plankoline de salto. Ze deed hem netjes en kreeg een 13.75. Gemiddeld  13.525 en dat gaf haar een 5e plek. In de meerkamp op de 10e plek.

Ronde 2: Pupil 2 Niveau D1    9 deelnemers

Demi Schonewille Ze begon bij brug. De hoge ligger was ver en de lage ligger was hoog. Even goed in-turnen dus. Er slopen schoonheid fouten in haar oefening. Ze haalde een 6.70 en kwam op een 8e plek. Op de balk was het een beetje wiebelen. Ze kreeg een 7.40 en kwam ook hiermee op de 8e plek. Met de vloer oefening ging het goed, een 9.15  een 8e plek. Ze kreeg een gemiddeld 13.15 voor haar sprongen en dat bracht haar op een 7e plek. In de meerkamp kwam ze op de 7e plek. Goed gewerkt.

Charlie Wilkinson Ook voor haar was de brug dus een uitdaging. Naar die verre hoge ligger springen lukte haar toch. Omdat ze erg netjes kan werken kreeg ze een 10.30 en dat gaf een 7e plek. Bij balk was ze haar oefening halverwege  kwijt. De Juf gaf stiekem een kleine aanwijzing en ze wist het weer. Door vallen van de balk kreeg ze een 6.0 en dat gaf haar een  9e plek.  Ondanks dat Charlie heel netjes gestrekt kan werken ging haar vloer oefening niet helemaal goed. Ze vergat ook een stukje. Met een 1.40 kwam ze dus op een 9e plek. Ze sprong een 12,5 gemiddeld en dat werd een 9e plek. Met de meerkamp op een 9e plek.

Ronde 3: Jeugd 1 Niveau D1 (Dewi en Fleur) + Jeugd 2 Niveau F Keuze oefenstof (Tess en Celeste)

Dewi en Fleur streden in een groep van 17 turnsters. Tess en Celeste 12 turnsters

Dewi Lakerveld Balk was haar eerste onderdeel. ‘Ga ik de hoepel achterover doen? Natuurlijk…. Het bracht haar naar een 2e plek dus een zilveren medaille met de score 12.55. Vloer, ze kreeg een mooie 10.25 en dat werd een 6e plek. Sprong ging iets minder en dat gaf haar een 13.10 en een 15e plek. Ze turnde op de brug naar een 12.40 en dat gaf haar een 8e plek. In de meerkamp kwam ze met 48.30 op een 4e plek. Mooie score!

Fleur van Vliet Ook Fleur viel niet van de balk. Ze kreeg een goede 11.10 wat de 7e plek werd. Bij vloer turnde ze een 10.15 en kwam op de 8e plek. Sprong, daar is Fleur sterk in maar toch ging het iets minder dan we van haar gewend zijn. Een 13.125 en dat gaf een 13e plek. Bij de brug ging alle onderdelen goed, hoge salto af. Ze kreeg een 12.35 en dat werd een 9e plek.

Tess Bakker Tess kan mooi strekken. Ze bleef op de balk stabiel, geen val. Ze kreeg 9.60 en dat gaf haar een 6e plek. Vloer, nu op eigen gekozen muziek en choreografie. Ze kreeg een 10.20 en kwam op een 7e plek. Ook Tess kan mooi springen, een 11.50 gemiddeld op haar 2 sprongen. Een mooie 5e plek. De brug gaat haar steeds beter af, 9.55 kreeg ze en dat gaf een 9e plek. In de meerkamp kwam ze op de 6e plek. In het midden dus. Goed gedaan!

Celeste Jaspers . Bij de balk geen val. Een 10.05 en kwam zelfs op de 4e plek. Bij de vloer heeft ze sterke sprongen. Afwerking is minder. Ze kreeg een 10.35 en kwam op de 6e plek. Sprong is een favoriet onderdeel van haar. 11.175 was haar score en dat gaf haar ook een 6e plek. Op de brug turnde ze een 10.10 score en dat werd een 6e plek. Als eindscore gaf dat een 41.45. In de meerkamp gaf dat zelfs een 4e plek. Het scheelde niet veel of ze was als 3e geëindigd. Ze heeft sterk geturnd.

Ronde 4:  Junior E  (Sarah) + Senior E (Annabelle) + Senior D (Mandy en Fleur) allen Keuze oefenstof

Sarah zat in een groep van 16 turnsters. Annabelle 9. Mandy en Fleur bij elkaar in een groep van 12.

Deze turnster springen Pegasus met plank: Een half in half uit en een overslag.

Sarah Schakel Op vloer heeft ze goede sprongen. Ook een mooie vloeiende uitvoering. Ze kreeg een 10.70 en dat gaf haar een 10e plek. Bij de Sprong kreeg ze gemiddeld een 11.175. Een hoge score. Net geen medaille want ze kwam hier mee op de 4e plek. De brug, ze scoorde een 10.20 en kwam op e 8e plek. Balk ging zonder een val. Kleine haperingen. Radslag en de handstand gingen prima.  Ze kreeg een 9.90 en dat werd een 9e plek. Resultaat in de meerkamp op een mooie midden 8e plek met 42.30.

Annabelle Marrazza Ze turnde de vloer sterk en netjes, een 10.40 en dat bracht haar op een verdiende 3e plek. Een bronzen medaille. Ze turnde twee mooi uitgevoerde sprongen. Gemiddeld een 10.60 en dat gaf haar zelfs een 2e plek. Hier kreeg ze een zilveren medaille voor. Bij de brug kreeg ze een score van 8.55 en dat werd een 7e plek. De balk ging ook goed, niet eraf gevallen. Ze kreeg een 9.70 en dat werd een 4e plek. Bij de meerkamp een totaal van 39.75 en dat gaf haar een 3e plek met een bronzen medaille

Mandy Both Zij begon bij de sprong. Deze beheerst Mandy goed. Haar 2 sprongen gaf haar een gemiddelde van 10.80 en werd 6e. Bij de brug een zolendraai. Top. Ze kreeg een 9.25 en werd 6e. Bij de balk pakte ze een 10.15 en ook daar werd ze 6e. Haar vloer werd een 10.70 en kwam ze op de 7e plek. Resultaat op een mooie 6e plek met 41.05 in de meerkamp.

Fleur Baas Haar sprongen gingen goed. 10.925, een 4e plek. Op de brug turnde ze een 8.95 en kwam op een 7e plek. Balk ging zo goed dat ze zich turnde naar een 2e plek, zilveren medaille met de score van 11.45. Ook bij de vloer was Fleur zeer goed bezig. Een 11.40 , weer een 2e plek dus een zilveren medaille. Door deze goede resultaten kwam ze in de meerkamp op de 2e plaats met 43.25. Haar derde zilveren medaille ging mee naar huis.

Alle meiden hebben zeer hun best gedaan en een leerzame wedstrijd gehad. Mede doordat jury leden je ook ergens op attenderen. De puntenverschillen zijn vaak zo minimaal,  soms een honderdste en hoeveel tegenstanders heb je. Maar daarin tegen geef je scores aan hoe je geturnd hebt.

Bedankt ouders voor jullie suppoort!

Demi Schonewille en Charlie Wilkinson bleven om jury meisje te zijn in ronde 4. Fijn dat ze dat deden.

Voordat iedereen thuis was hebben de laatste van de wedstrijd met elkaar bij de Mac Donalds in Bodegraven nog even wat lekkers genuttigd. Dat hebben we dan ook wel verdient en het is erg gezellig zo met elkaar. Het wordt al een beetje een traditie.

Met deze goede resultaten ging iedereen tevreden naar huis.