Herontwikkeling Chinees restaurant in Bodegraven naar appartementen

blank

Het college verleent medewerking aan het transformeren van het bestaande pand Julianastraat 15 in Bodegraven (het Chinees restaurant tegenover het station) naar 6 appartementen. 5 van de 6 parkeerplaatsen op eigen terrein blijven behouden maar anders verdeeld.

blank


Het gaat om 4 huurappartementen in de midddeldure sector en 2 in de vrije sector. Aanvankelijk lag er een plan voor sloop / nieuwbouw. Dat plan bleek niet haalbaar omdat de parkeerbehoefte bij dat plan nauwelijks op eigen terrein was op te lossen. Bij dat plan verdwenen alle 5 parkeerplaatsen aan de voorzijde van het pand. De parkeerbehoefte is deels verrekend met de bestaande behoefte.

Het pand heeft een horecabestemming. Net als bij woningen is bij horeca de parkeerbehoefte vooral in de avonduren en is verrekenen aanvaardbaar. Ook kan er deels gebruik worden gemaakt voor het parkeerterrein bij het station en de parkeerplaatsen in de blauwe zone voor het station. De initiatiefnemer heeft haar plannen van te voren gedeeld met de omwonenden.

De reacties zijn overwegend positief: prettig dat het pand wordt opgeknapt, dat er ook parkeerplaatsen op eigen terrein behouden blijven en dat er groen aan de voorzijde komt. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank