Hofjes van Dronen biedt woonkansen voor veel doelgroepen

De komende jaren ondergaat het vervallen bedrijventerrein Dronenhoek een complete metamorfose. In de plaats van de verouderde bedrijfsgebouwen komen er 274 woningen. Veel doelgroepen kunnen hier aan hun (woon)trekken komen: starters, gezinnen, tweepersoonshuishoudens en senioren hebben de keuze uit appartementen, eengezinswoningen, sociale koopwoningen, sociale huurwoningen en huurhuizen in de vrije sector.
De Oud-Bodegraafseweg splitst de geprojecteerde nieuwbouwwijk in tweeën: het ene deel komt in de oksel van de N11 en de spoorlijn Bodegraven-Alphen, het andere deel komt tegen de Dronensingel en Lindehof aan te liggen. Dicht bij de basisscholen, winkels, het centrum en het NS-station.

Veel belangstelling

,,Dit is echt gaaf in je eigen dorp,’’ klinkt Stefan Boere euforisch. De Bodegraver is in zijn rol als senior projectmanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling nauw betrokken bij de verwezenlijking van de plannen in zijn eigen gemeente. Hij merkt dat het plan veel woningenzoekenden en geïnteresseerden tot de verbeelding spreekt. ,,Voor onze nieuwsbrief hebben we honderden aanmeldingen,’’ benadrukt  Boere de belangstelling. Hij verwacht dat de gemeenteraad de noodzakelijke bestemmingsverandering na de zomervakantie goedkeurt. ,,Dan kunnen we ergens in 2022 gaan bouwen en starten met de verkoop. Een jaar later leveren we dan de eerste woningen op.’’ Boere vermoedt dat de uitvoering van het complete bouwprogramma wordt uitgesmeerd over meerdere jaren, maar dat is onder andere afhankelijk van hoe de verkoop verloopt.

Nieuw voor Bodegraven: deelauto’s

Het hoogste punt van de wijk verrijst naast het tunneltje van de Oud-Bodegraafseweg. Hier komt een appartementencomplex dat zeven bouwlagen gaat tellen. Vanzelfsprekend komt er bij geen enkele woning meer gas aan te pas en de drie betrokken ontwikkelaars spelen in op de gevolgen van een veranderend klimaat. Zo komen er greppels om regenwater op de vangen en af te voeren bij hevige stortbuien. En Boere legt uit dat de plannen ook inspelen op het parkeer- en mobiliteitsvraagstuk. ,,We gaan werken met deelauto’s. Dat is nieuw voor Bodegraven en we verwachten dat vooral bewoners van de appartementencomplexen er gebruik van gaan maken.’’

Meer weten en opgeven voor de nieuwsbrief?

www.hofjesvandronen.nl

Door: Ad van den Herik

 X