Honderden kerstbomen opgehaald door kinderen in Reeuwijk en Nieuwerbrug

Bodegraven-Reeuwijkse kinderen hebben hard werk verzet: maar liefst 144 kerstbomen werden opgehaald door Mika, Milan en Elin in Reeuwijk. Dat het er zo veel zouden zijn “hadden we niet verwacht!” Vorig jaar waren het er namelijk 80. “We hebben ze nu allemaal verzameld bij ons in de achtertuin, het was een enórm hoge berg!” Ook Niels, Danny, Ryan en Mitz hebben niet stilgezeten. Zij hebben 132 bomen opgehaald in Nieuwerbrug. 
Mika heeft met nichtje Elin en vriendje Milan de 144 bomen binnengesleept achter fiets. Inge Hagenauw, moeder van Mika: “Ze hebben het vorig jaar ook gedaan. Ze krijgen vijftig cent per boom, het is een leuk zakcentje voor ze. Bovendien is het een leuke bezigheid in de Kerstvakantie, zeker in de lockdown, je kan nergens heen. Ze vinden het fantastisch, vooral als ze weer een nieuwe boom zien.” Op Reeuwijk Online plaatste Inge een berichtje, waarop inwoners gretig bomen aanboden om op te halen. “Af en toe waren de bomen erg zwaar, dan stonden ze halverwege en dan belden ze: ‘we komen echt niet vooruit!’. Dan moesten de papa’s en mama’s even op de fiets komen helpen.”

Hoe lang de kinderen ermee bezig zijn geweest? Ze lacht. “Echt lang. De eerste boom was al binnen voor de Kerst, die vonden ze ergens aan de weg. Na de Kerst zijn ze meteen weer begonnen, tot aan gisteren eigenlijk. Dus echt een poos, door weer en wind. Vanmiddag hebben we de bomen naar de weg gesleept, zodat de gemeente ze kan ophalen.” Dat is het moment van tellen, en “toen kwamen we uit op 144, wij schrokken ook wel!”

Mika, Elin en Milan

Niels, Danny, Ryan en Mitz hebben in Nieuwerbrug hun slag geslagen. Petra van Dijk: “Een heerlijke bezigheid deze vakantie.”

Niels, Danny, Ryan en Mitz hebben 132 kerstbomen verzameld in Nieuwerbrug! Foto: Petra van Dijk

 X