Jeanette Potuijt breit slofjes voor kleuterklassen uit Bodegraven en Waarder

Dankzij Jeanette Potuijt lopen kinderen uit onze gemeente er deze winter vrolijk bij! De Bodegraafse breiliefhebster schonk zelfgemaakte slofjes aan drie scholen. Het breien van zo’n 160 paar slofjes vergt flink wat tijd. Dat schrikt Jeanette echter niet af. Voor haar maken de enthousiaste reacties het initiatief elke breisteek waard. 
Op drie scholen verblijdde Jeanette verschillende kleuterklassen met vrolijk gekleurde slofjes. Zo’n 160 paar werden verdeeld onder de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder, de Da Costaschool in Bodegraven én drie klassen van de Speel- en Werkhoeve in Bodegraven. 

‘’Op haast elk vrij moment pak ik mijn breispullen erbij’’, legt Jeanette uit. ‘’Ik brei van alles. Het gaat bijna ongemerkt. Een tijdje terug maakte ik mijn eerste paar kleine slofjes. Dat vond ik zó leuk, dat ik het maandenlang volhield. Per avond breide ik meestal één paar. Het werd een soort sport om zoveel mogelijk unieke, kleurrijke setjes te breien. Ik werd er automatisch vrolijk van. Uiteindelijk wist ik niet meer wat ik met al die slofjes moest. Al gauw kwam ik op het idee om ze weg te geven rond de feestdagen’’, aldus Jeanette.

Jeanette gaat verder: ‘’Scholen reageerden enthousiast. De kinderen zelfs nóg enthousiaster; binnen de kortste keren speelden zij allemaal op de slofjes in de gymzaal. Kinderen wilden ze niet meer uittrekken. Voor deze blije reacties doe ik het. Ik heb achteraf nog bedankjes en foto’s ontvangen. Het doet mij goed om dat terug te zien.’’

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank