Jeugdambassadeur uit Bodegraven roept EU-leiders op een einde te maken aan extreme armoede

20 juni 2019, Brussel – Eva van Uunen heeft tijdens de Europese Ontwikkelingsdagen op 18 en 19 juni de aanwezige Europese leiders opgeroepen om zich in te zetten voor vrouwen en meisjes in de armste landen. In het kader van het thema van de dagen – ongelijkheid aanpakken zodat niemand achterblijft – heeft Eva samen met andere Jeugdambassadeurs onder andere deelgenomen aan een workshop over campagne voeren in Europa tegen extreme armoede, een panel met internationale deskundigen over ontwikkelingssamenwerking en gendergelijkheid. Daarnaast heeft ze de kans gegrepen om inspirerende activisten en politici te ontmoeten.
Eva, (23): “Genderongelijkheid zorgt ervoor dat meisjes in ontwikkelingslanden kansen ontzegd worden waar hun leeftijdsgenootjes, jongens, wel aan mee kunnen doen. Zo gaan meisjes minder vaak naar school, hebben ze meer kans om geïnfecteerd te worden met hiv, en kunnen ze vaak geen land bezitten of een bankrekening openen. Deze boodschap heb ik EU-leiders en bezoekers tijdens de Europese Ontwikkelingsdagen meegegeven. Want ik wil dat elk meisje dezelfde kansen krijgt die ik ook heb gekregen in Nederland.”

Eefje van Esch, ONE in Nederland: “Onze gepassioneerde en energieke groep Jeugdambassadeurs spelen een sleutelrol in het overtuigen van EU-leiders om gendergelijkheid een prioriteit op de agenda te maken. Vrouwen hebben nergens ter wereld evenveel kansen als mannen, maar de genderkloof is het grootst bij vrouwen die in armoede leven. De EU zou haar leidende rol moeten blijven spelen in de strijd tegen genderongelijkheid en woord bij daad voegen door in hun ontwikkelingssamenwerkingsbudget gender doelen op te stellen.”

Ingezonden bericht

X