Jumbo Langerak Raadhuisplein krijgt eigen recycling wall

Vanaf morgen kunnen klanten van Jumbo Raadhuisplein terecht voor het inleveren van hun emballage in het vernieuwde pand. In het pand, waar voorheen Bakkerij Verweij zat gevestigd, is een heuse Recycling wall geplaatst. Klanten kunnen voortaan o.a. hun lege flessen, oud frituurvet, lege batterijen en spaarlampen op deze plek inleveren. Ook kunnen ze terecht voor het inleveren van kleine elektronische apparaten.
“Het was noodzakelijk om over te gaan op nieuwe emballage automaten, vanwege de nieuwe wetgeving omtrent statiegeld. Per 1 juli is het namelijk verplicht dat er statiegeld wordt ingevoerd op kleine plastic flesjes voor frisdranken en waters. Onze oude automaten waren hier niet voor geschikt. In het nieuwe pand zijn de emballage automaten en het recycling systeem naast elkaar in de wand gebouwd, zodat het voor de klanten nóg gemakkelijker wordt om hun producten in te leveren”, aldus Cheyenne Humme- Berkvens, medewerker van Jumbo Langerak.

Slijterij

Ook het Jumbo Pick Up Point verhuist per 1 juli naar het vernieuwde pand. “Hierdoor komt er ruimte vrij in het ‘oude’ gedeelte. Dit gedeelte willen wij gaan opvullen met een slijterij. Deze wordt ergens in september verwacht en dat zal een mooie aanvulling zijn op het winkelcentrum”, aldus Cheyenne Humme- Berkvens.

Ingezonden bericht

X